Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έχει εισέλθει στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

«Αύριο θα ζητήσω από την καγκελάριο να καταθέσει την παραίτηση μου στον πρόεδρο» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, λίγο μετά από την συνάντηση του με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Χορστ Ζεεχόφερ καθώς και με άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος του οποίου είναι μέλος.

Ο πιθανότερος διάδοχος του Μ.Γκλος, είναι ο γγ της CSU Καρλ-Τεοντόρ ζι Γκίτενμπεργκ.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), σύμμαχος της κυβέρνησης, συμφώνησαν να αποδεχθούν την παραίτηση του υπουργού, σεβόμενοι την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος, σύμφωνα με ανακοίνωση της CSU στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 65χρονος Γκλος επικαλείται για την παραίτησή του προσωπικούς λόγους (την ηλικία του), την πρόθεσή του να μην ασκεί πλέον υψηλόβαθμα καθήκοντα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου και την ανάγκη για ανανέωση του κόμματός του.

Αρχικά, η ηγεσία της CSU δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση.

Σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον ερχόμενοΣεπτέμβριο.