Πρόστιμο 40.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει αλυσίδα καταστημάτων στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν που διέθεσε στο εμπόριο τσάντες με διάσημη φωτογραφία της Κάρλα Μπρούνι στην οποία εικονίζεται γυμνή. Την ίδια ώρα, η Κάρλα μιλά στη γαλλική τηλεόραση για το γάμο-εξπρές με τον Νικολά Σαρκοζί…

Η Κάρλα Μπρούνι ζητούσε αποζημίωση ύψους 125.000 ευρώ για τη χρήση της φωτογραφίας χωρίς την άδειά της από την εταιρεία Pardon που έχει την έδρα της στη Ρεϊνιόν. Τελικώς, η Δικαιοσύνη επιδικασε αποζημίωση 40.000, την οποία η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δηλώνει ότι θα διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε από πλευράς της ότι θα καταθέσει έφεση, θεωρώντας υπερβολικά μεγάλη την αποζημίωση για ένα τόσο «μικρό παράπτωμα». Η εταιρεία Pardon έχει ήδη αποσύρει τις τσάντες από τα καταστήματα και δηλώνει ότι θα τις καταστρέψει.

Στις επίμαχες τσάντες ήταν τυπωμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία που εικονίζει την Κάρλα Μπρούνι γυμνή. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 1993 με το φακό του γνωστού φωτογράφου μόδας Μισέλ Κόμπτε στο πλαίσιο μίας εκστρατείας κατά του Aids. Η πρωτότυπη φωτογραφία πωλήθηκε έναντι 91.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, έχοντας ξεμπερδέψει με τη δικαστική περιπέτεια της τσάντας, η Κάρλα Μπρούνι έδωσε την πιο αυθόρμητη συνέντευξή της στη γαλλική τηλεόραση, επιβεβαιώνοντας ότι ο γάμος της με τον Νικολά Σαρκοζί ήταν… εξπρές. Έγινε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μόλις δύο ημέρες μετά την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί.

Είπε, επίσης, ότι είχε μεγάλο άγχος για την υπόκλιση στη βασίλισσα Ελισάβετ κατά την επίσκεψή της στην Αγγλία. Στις πρόβες την βοήθησε η Μαριάν Φέιθφουλ, δείχνοντάς τις 50 διαφορετικά είδη υπόκλισης, είπε η Μπρούνι έχοντας μαζί της στο στούντιο φίλους από την εποχή του μόντελινγκ, ανάμεσά τους τους σχεδιαστές Κριστιάν Λακρουά και Ζαν Πολ Γκοτιέ.