ΠΑΡΙΣΙ. «Θα μείνω με τον Νικολά ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος…». Η σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί άνοιξε την καρδιά της σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «L΄ Εxpress». Οι δηλώσεις, και μία γκάφα της, έφεραν πάλι την ωραία Κάρλα Μπρούνι στα πρωτοσέλιδα.

Μιλώντας στο «L΄ Εxpress» βρήκε ευκαιρία να αποκαλύψει τα μύχια του ερωτικού της αισθήματος και να εξηγήσει την αστραπιαία κατάληξή του στον Υμέναιο, προκειμένου να κατευνασθεί η κοινή γνώμη η οποία έχει καταβαραθρώσει τη δημοτικότητα του προέδρου. Να βάλει στεφάνι μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη γνωριμία είναι κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει η μεσοαστική νοοτροπία.

Το πρώην τοπ μόντελ τα εξήγησε, όμως, όλα: «Λαχταρούσα να τον παντρευτώ,εδώ και τώρα.Ας λέει ο κόσμος ότι προχωρήσαμε πολύ γρήγορααντιθέτως,για μένα και τον Νικολά ήταν πολύ αργά. Ξέρετε τώρα,οι εραστές κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς.Και οι δικοί μας ρυθμοί υπήρξαν θυελλώδεις». Ως πρώην ταίρι δεκάδας και πλέον επιφανών ανδρών, η κυρία Μπρούνι είναι σε θέση να κάνει συγκρίσεις αλλά διαβεβαιώνει ότι έχει πλέον βρει το λιμάνι της.

«Είμαι Ιταλίδα την ανατροφή και τα διαζύγια δεν μου αρέσουν.Ως εκ τούτου είμαι αποφασισμένη να παραμείνω “πρώτη κυρία” ως το τέλος της θητείας του συζύγου μου και σύζυγός του ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος.Γνωρίζω ότι η ζωή επιφυλάσσει και εκπλήξεις,αλλά η επιθυμία μου είναι αυτή».

Πολιτικοί παρατηρητές δεν διακρίνουν επί του παρόντος κίνδυνο στις προσωπικές- οικογενειακές σχέσεις του προέδρου, εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι το διαζύγιο τελικά θα του το δώσει ο λαός. Κάποιες γυμνές φωτογραφίες της κυρίας Σαρκοζί που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δημιουργούν ηθικές αναστολές ακόμη και σε φανατικούς οπαδούς της Δεξιάς εν όψει δημοτικών εκλογών. Και η εκλογική βάση της παράταξης έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης.

Η κυρία Μπρούνι διέπραξε προσφάτως μια γκάφα που ενόχλησε πολλούς. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η από ημερών σύζυγος του προέδρου Σαρκοζί αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είχε καταμαρτυρήσει σε ένα άλλο περιοδικό, στην έγκυρη επιθεώρηση «Νouvel Οbservateur», παρομοιάζοντας τους συντάκτες της επίσημης ιστοσελίδας του με… δοσίλογους της κατοχής που κατέδιδαν Εβραίους στην Γκεστάπο.

Το περιοδικό προκάλεσε την οργή της Κάρλα επειδή είχε δημοσιεύσει ότι παραμονές του γάμου του, και ενώ ήταν ακόμη φρέσκο το διαζύγιό του, ο κ. Σαρκοζί είχε στείλει γραπτό μήνυμα στην πρώην σύζυγό του Σεσιλιά με το οποίο την εκλιπαρούσε να επιστρέψει κοντά του, διαβεβαιώνοντάς την ότι ήταν έτοιμος να εξαποστείλει τη μέλλουσα πρώτη κυρία «…φτάνει εσύ να το θελήσεις…».

Το δημοσίευμα (το οποίο χαρακτήρισε άστοχο ο διευθυντής του «Νouvel Οbservateur» Ζαν Ντανιέλ, γράφοντας σε χθεσινό άρθρο του ότι δεν έπρεπε να δημοσιευθεί) θεωρήθηκε κακόβουλο και διαψεύσθηκε αρμοδίως και κατεπειγόντως, αλλά οι χαρακτηρισμοί της κυρίας Μπρούνι θεωρήθηκαν μάλλον υπερβολικοί.

Ο εκδότης του «Νouvel Οbservateur» Μισέλ Λαμπρό δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις παρατηρήσεις της «απίστευτα ηλίθιες», τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να παίζει κανείς με τις μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Η οργή του εκδότη προφανώς συνέφερε την «πρώτη κυρία», η οποία αντελήφθη το ατόπημά της και έσπευσε να επανορθώσει. «Κακώς συνέκρινα τις μεθόδους που εφαρμόζουν οι ιστοσελίδες με την πρακτική του δωσιλογικού Τύπου. Αν προσέβαλα κάποιον, λυπάμαι πάρα πολύ.Εγώ απλώς ήθελα να δείξω πόσο με ενοχλούν οι προσωπικές επιθέσειςοι οποίες ευτελίζουν το λειτούργημα της ενημέρωσης, θέτοντας σε κίνδυνο τους θεσμούς μας». «Θα βάλω τα δυνατά μου για να ανταποκριθώ» βεβαίωσε η Κάρλα Μπρούνι τον δημοσιογράφο του «L΄ Εxpress», ο οποίος την επισκέφθηκε με συνεργείο στην πολυτελή κατοικία της όπου ετοιμάζει την έκδοση του δίσκου της που ηχογράφησε πρόσφατα.

Ηταν έτοιμος προτού χορέψει τον Ησαΐα. Τώρα, όμως, τι μέλλει γενέσθαι; «Θα εγκαταλείψετε την καριέρα σας ως τραγουδίστρια;» τη ρωτά ο δημοσιογράφος Κριστόφ Μπαρμπιέ . «Δεν θα στερηθώ το γράψιμο ούτε θα σταματήσω να συνθέτω. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να ηχογραφήσω άλλον δίσκο,ώσπου να ολοκληρωθεί η θητεία του συζύγου μου».

Τον τελευταίο αυτόν δίσκο της τον προσφέρει αφιλοκερδώς: «Δεν ξέρω αν θα έχει επιτυχία,αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσω δικαιώματα.Είναι πια γεμάτη προνόμια η ζωή μου.Το να είσαι σύζυγος Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μέγα προνόμιο.Ολος ο κόσμος ασχολείται με τη ζωή σου. Μεγάλωσα σε προνομιούχο οικογένεια,άσκησα δύο προνομιούχα επαγγέλματα,ο πρώτος μου δίσκος είχε ανέλπιστη επιτυχία…Υπήρξα τυχερή και τώρα είμαι αποφασισμένη να παραχωρήσω τα δικαιώματα του δίσκου.Δεν ξέρω ακόμη πού, είναι πρόβλημα η επιλογή γιατί υπάρχει πολλή δυστυχία στον κόσμο…».