ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η ζωή του ήταν σύντομη και «καταραμένη». Ο θάνατός του ήταν σιωπηλός, σε ένα κρεβάτι του Πρεσβυτεριανού Ιατρικού Κέντρου του Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Μπράντο, μεγαλύτερο γιο του θρύλου του κινηματογράφου Μάρλον Μπράντο , ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία μόλις 49 ετών. Φήμες στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για ασθένεια η οποία συνδέεται με τον ιό του ΑΙDS, αν και το επίσημο ανακοινωθέν κάνει λόγο για πνευμονία. Ο Κρίστιαν βρισκόταν σε κώμα και ήταν συνδεδεμένος με αναπνευστήρα από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 11 Ιανουαρίου.

Ηταν το μεγαλύτερο από τα 11 αναγνωρισμένα παιδιά του Μπράντο (οκτώ από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες και τρία υιοθετημένα). Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1958 από την Αννα Κάσφι, ουαλλή ηθοποιό ινδικής καταγωγής «ίσως την ωραιότερη γυναίκα που αντίκρισα ποτέ μου» σύμφωνα με τον πατέρα του. Η σύντομη πορεία του φαίνεται ότι έφερε το βαρύ φορτίο της «κατάρας των Μπράντο».

Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις πέντε μηνών και η επιμέλεια του μικρού Κρίστιαν έγινε αντικείμενο σφοδρής δικαστικής διαμάχης. Ο Μπράντο είχε υποστηρίξει ότι η Αννα Κάσφι απήγαγε το παιδί και το πήγε στο Μεξικό. Οταν τελικώς ο Μπράντο κέρδισε την επιμέλειά του, ήταν 13 ετών και, κατά τα λεγόμενα του πατέρα του, « γεμάτος συναισθηματικές διαταραχές ».

Εγκατέλειψε το σχολείο και εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους. Απέτυχε να κάνει καριέρα ηθοποιού και ζούσε από την περιουσία του πατέρα του. Δολοφονία
Το 1990 κέρδισε αρνητική δημοσιότητα γιατί σκότωσε τον Νταγκ Ντρόλετ, φίλο τότε της ετεροθαλούς αδερφής του Τσεγιέν. Η τελευταία, έγκυος από τον 26χρονο Ντρόλετ, είχε παραπονεθεί στον αδερφό της ότι ο εραστής της τη χτυπούσε. Ο Κρίστιαν καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης (ποινή ελαστική) και βγήκε από τη φυλακή στα πέντε. Η Τσεγιέν, κατά τη δίκη, νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική στην Ταϊτή, όπου ο πατέρας της είχε ιδιωτικό νησί, και αυτοκτόνησε το 1995.

Το 2005 ο υιός Μπράντο καταδικάστηκε σε τριετή επιτήρηση για κακομεταχείριση της συζύγου του και υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει προγράμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

« Νομίζω ότι ως πατέρας απέτυχα » είχε πει ο Μάρλον Μπράντο κατά τηφορτισμένη συναισθηματικά- κατάθεσή του στη δίκη του Κρίστιαν.