Το δικαίωμά τους… στην αιμομιξία διεκδικούν δύο αδέλφια στη Γερμανία, τα οποία σε πείσμα των ποινικών διώξεων που έχουν υποστεί, δηλώνουν αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ο νόμος που καθιστά την αιμομιξία έγκλημα.

Η τραγική ιστορία έχει συγκλονίσει τη γερμανική κοινή γνώμη.

Ο 29χρονος σήμερα Πάτρικ Στούμπινγκ υιοθετήθηκε σε ηλικία 4 ετών από οικογένεια Ανατολικοβερολινέζων και μόλις ενηλικιώθηκε βρήκε τη φυσική του οικογένεια. Ηταν όμως μια μοιραία συνάντηση, καθώς έτυχε να ερωτευθεί την αδελφή του, Σουζάνα, και να αποκτήσει μαζί της τέσσερα προβληματικά παιδιά: το ένα έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια και τουλάχιστον τα δύο πάσχουν από διανοητική αναπηρία εξαιτίας της αιμομιξίας.

«Θέλουμε να καταργήσουμε τον νόμο που θεωρεί την αιμομιξία έγκλημα» δηλώνει ο Στούμπινγκ, ο οποίος κινδυνεύει να ξαναμπεί στη φυλακή διότι συνεχίζει την αιμομικτική σχέση με την αδελφή του. « Δεν αισθανόμαστε ένοχοι για αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας» αναφέρουν τα δύο αδέλφια σε κοινή τους δήλωση.

Ο Πάτρικ και η Σουζάνα συναντήθηκαν το 2000. Ο πατέρας τους είχε πεθάνει, ενώ η μητέρα τους Αν-Μαρί απεβίωσε από καρδιακή προσβολή, έξι μήνες μετά την επανένωση της οικογένειας. Το πένθος «έφερε πιο κοντά» τα δύο αδέλφια, τα οποία έκτοτε διώκονται ποινικώς.

Ο αδελφός, άνεργος μηχανικός, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης δυόμισι ετών, υπεβλήθη τελικά σε επέμβαση στείρωσης, ενώ την ευθύνη της αδελφής του έχει αναλάβει η κρατική πρόνοια.

Τα δύο αδέλφια, που συνεχίζουν να δηλώνουν ερωτευμένα, υποστηρίζουν ότι δεν θα είχαν γεννήσει τόσα παιδιά αν δεν τους είχαν πάρει τον πρωτότοκο γιο τους. Λένε ότι μοναδική επιθυμία τους είναι « να ζήσουν μαζί ως οικογένεια».

Στη Γερμανία, ήδη ολοένα και περισσότερες φωνές αξιώνουν την κατάργηση του νόμου, ενώ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες- όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία- η αιμομιξία είναι μεν ιατρικά και κοινωνικά απαράδεκτη, αλλά δεν συνιστά εγκληματική ενέργεια.