Η βουτιά της τουρκικής λίρας δεν φαίνεται να πτοεί τον Ερντογάν.
Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην περιφέρεια Ριζέ, ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας, λέγοντας: «θα εργαστούμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη χώρα μας πιο σύγχρονη με όλες τις 81 περιφέρειές της, Θεού θέλοντος. Απλώς να γνωρίζετε πως είμαστε καλύτερα τώρα απ’ ότι χθες και το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα. Μην ανησυχείτε».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «υπάρχουν διάφορες εκστρατείες. Μην νοιάζεστε γι’ αυτές. Και μην ξεχνάτε πως αν αυτοί έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας και τον Θεό… Ευελπιστώ για την υπομονή και τον ζήλο σας».
Να σημειωθεί ότι η τουρκική λίρα διολισθαίνει και σήμερα Παρσκευή καθώς δεν διαφαίνεται κάποια λύση στην πρόσφατη διπλωματική διένεξη με τις ΗΠΑ και ενώ οι αγορές δεν φαίνεται να πείθονται από τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής.
Το τουρκικό νόμισμα σημειώνει βουτιά άνω του 12% έναντι του δολαρίου στις 6,3005 λίρες. Από την αρχή του έτους η λίρα χάνει πάνω από 33% έναντι του δολαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία από την Άγκυρα συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με αμερικανούς αξιωματούχους προκειμένου να διευθετηθούν οι εντάσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις άρσης του αδιεξόδου.