Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλου στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο το βράδυ της Κυριακής.

Η μια εκ των νεκρών είναι μια νεαρή γυναίκα και ο δεύτερος είναι ο ίδιος ο δράστης της επίθεσης. Σε «κρίσιμη κατάσταση» βρίσκεται ένα κοριτσάκι, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, ο Μαρκ Σόντερς, διευκρινίζοντας ότι ο ένοπλος τραυμάτισε ακόμη 13 ανθρώπους.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ανέφερε ο Σόντερς, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 ως 15 πυροβολισμοί, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομία ανέφερε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα έξω από ένα εστιατόριο στη συμβολή των λεωφόρων Λογκαν και Ντανφορθ, στην Γκρηκτάουν (ελληνική συνοικία) στις 22:00 (05:00 ώρα Ελλάδας).

Ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας άνδρας περίπου 30 ετών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.