Δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι το Νοέμβριο για αν πρέπει να επιτραπεί η κατασκευή γηπέδου στην περιοχή Οβερτάουν για τη νέα ομάδα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ανήκει στον βρετανό σταρ, Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Φλόριντα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ώστε οι πολίτες της περιοχής να εγκρίνουν ή όχι την κατασκευή γηπέδου, χωρητικότητας 25.000 θέσεων.

Το όνομα της νέας ομάδας είναι «Miami Freedom» και η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα ενταχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) από το 2020. Τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από τέσσερα χρόνια ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Μπέκαμ επισημοποίησε την δημιουργία της ομάδας του.

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν Ζερμέν, έκλεισε την καριέρα του στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, απέκτησε το δικαίωμα να αποκτήσει μία ομάδα έναντι μόλις 25 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι περίπου 150 που είναι το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο.

Με τη συνέργεια επενδυτών ο Μπεκαμ, αγόρασε στην περιοχή Οβερτάουν ένα οικόπεδο και έχει δρομολογήσει την κατασκευή του γηπέδου, σε μία επένδυση που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.
Την τελική όμως απόφαση για τη δημιουργία του γηπέδου θα τη δώσουν οι πολίτες του Μαϊάμι.