Εντολή για την παραμονή της Ρωσίδας, Μάριγια Μπούτινα, στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, έδωσε δικαστήριο των ΗΠΑ, επικαλούμενο τον«σημαντικό κίνδυνο εξόδου» από τη χώρα.

Η Μπούτινα, η οποία ζει στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την κατηγορία της συνομωσίας και ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, αναπτύσσοντας δεσμούς με αμερικανούς πολίτες και εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις.

Μάλιστα, κατηγορείται πως εργαζόταν για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και πως διατηρούσε στενές επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης σήμερα στο δικαστήριο στο Κολούμπια, οι εισαγγελείς έδειξαν μια φωτογραφία της Μπούτινα να συναντά ένα φερόμενο ρώσο μυστικό πράκτορα σε ένα εστιατόριο στην Ουάσινγκτον.

Η ίδια απορρίπτει το κατηγορητήριο, ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει ότι η σύλληψη της 29χρονης είναι «τραβηγμένη από τα μαλλιά».

«Δημιουργείται η εντύπωση, ότι το FBI αντί να ασχοληθεί με τις δικές του βασικές αρμοδιότητες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εκτελεί μια ευθέως πολιτική εντολή. Η εντολή αυτή προέρχεται, όπως αντιλαμβανόμαστε, από εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να καλλιεργούν την ρωσοφοβική υστερία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.