Το νέο μοντέλο TUDOR HERITAGE PELAGOS LHD – με αναφορές στο παρελθόν-έχει την βιδωτή κορώνα αριστερά της κάσας για να φορεθεί στον δεξί καρπό. Η  Tudor στο παρελθόν είχε κατασκευάσει κατόπιν παραγγελίας μοντέλα για αριστερόχειρες, όπως επαγγελματίες δύτες του Γαλλικού Ναυτικού στην δεκαετία του ’70.
Τα καταδυτικά μοντέλα που φοριούνται στο δεξί καρπό διαθέτουν ειδικά εργονομικά χαρακτηριστικά.Σ το παρελθόν οι αριστερόχειρες δύτες φορούσαν το ρολόι τους ανάποδα στο δεξί καρπό και μπορούσαν μόνο να χρησιμοποιούν τη λειτουργία χρονομέτρησης των υπολειπόμενων λεπτών. Με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου με το όνομα LHD(Left Hand Drive) της σειράς Pelagos, η Tudor προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά καταδυτικών επαγγελματικών ρολογιών ,φέρνοντας στο φως από το παρελθόν, τις Tudor καινοτομίες στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μοντέλων της.
Επίσης μια νέα καινοτομία είναι ότι κάθε μοντέλο Pelagos LHD έχει έναν μοναδικό αριθμό παραγωγής που είναι χαραγμένος στο πίσω μέρος της κάσας με αραβικούς αριθμούς.

ΝΕΟ ΚΑΝΤΡΑΝ
Το νέο καντράν περιλαμβάνει φωτιζόμενους δείκτες σε μπεζ χρώμα και το όνομα Pelagos σε κόκκινο χρώμα στην ώρα 6. Η ημερομηνία εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα τις ζυγές ημέρες και με μαύρο τις μονές ημέρες του μήνα.
Στο σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκε η αισθητική λεπτομέρεια με το όνομα roulette που έχει δοθεί από τους συλλέκτες και αφορά το καντράν, και τους δείκτες γνωστούς ως «snowflake».
Η περιστρεφόμενη στεφάνη, με διαβαθμίσεις 60 λεπτών, διαθέτει μαύρο κεραμικό δίσκο με ενδείξεις  σε μπεζ απόχρωση, όπως το καντράν.
Το TUDOR PELAGOS είναι εξοπλισμένο με το νέο αυτόματο μηχανισμό κουρδίσματος ΜΤ 5612-LHD σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από την Tudor. O νέος μηχανισμός υψηλής απόδοσης και ακρίβειας προσφέρει αυτονομία 70 ωρών.  Είναι πιστοποιημένο ελβετικό χρονόμετρο από το Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Χρονομέτρων-COSC.
Διαθέτει κάσα διαμέτρου 42χλστ. και μπρασελέ από τιτάνιο που είναι πολύ ελαφρύ  σε βάρος(40% ελαφρύτερο από το ατσάλι) και ιδιαίτερα ανθεκτικό στη διάβρωση που προκαλεί το νερό της θάλασσας. Το μπρασελέ διαθέτει  κλείδωμα ασφαλείας και αυτόματο σύστημα ρύθμισης του μήκους του-καινοτομία της Tudor-κατά την κατάδυση και την αποσυμπίεση. .
Είναι εγγυημένα στεγανό στα 500 μέτρα βάθος και διαθέτει βαλβίδα διαφυγής του αερίου ηλίου που προστατεύει την κάσα του ρολογιού στις φάσεις της αποσυμπίεσης. Η  συσκευασία  περιλαμβάνει επιπλέον λουράκι από καουτσούκ.

Info

Rolex Hellas, Βαλαωρίτου 5, τηλ. 210-3621.138, Κολοκοτρώνη 1, τηλ. 210-3235.909