Το Heritage Black Bay Bronze αποτελεί φόρο τιμής στη μακροχρόνια σχέση της TUDOR και των μεγαλύτερων Ναυτικών του κόσμου – μεταξύ των οποίων το γαλλικό Ναυτικό και το Ναυτικό των Η.Π.Α. – που έχουν χρησιμοποιήσει ευρύτατα τα καταδυτικά ρολόγια της TUDOR επί μακρά σειρά ετών.  

Ο σχεδιασμός του Heritage Black Bay Bronze εμπνέεται από την ιστορία της TUDOR. Το ρολόι έχει κληρονομήσει τις σχεδιαστικές γραμμές καθώς και το θολωτό καντράν και το κρύσταλλο των πρώτων καταδυτικών μοντέλων της TUDOR. Διαθέτει τη χαρακτηριστική κορώνα του περίφημου μοντέλου 7924 του 1958, γνωστό ως Big Crown. Επιπλέον, δανείζεται τους χαρακτηριστικούς δείκτες, γνωστούς ως «snowflake», από τα ρολόγια που παραδόθηκαν στο γαλλικό Ναυτικό το 1970.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του Heritage Black Bay Bronze είναι  η επιβλητική κάσα από bronze, με διάμετρο 43χλστ., η οποία αποτελεί μια αισθητική αναφορά στη χρήση αυτού του μετάλλου  στα πλοία του παρελθόντος καθώς και  στον καταδυτικό εξοπλισμό. Το συγκεκριμένο υλικό – κράμα 2 μετάλλων υψηλής αντοχής –  εγγυάται την  δημιουργία μιας διακριτικής και μοναδικής πατίνας με το πέρασμα του χρόνου.

Πρόκειται για το τρίτο βραβείο που κερδίζει η TUDOR στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που συμμετέχει στο Grand Prix d’ Horlogerie de Genève

Είναι εξοπλισμένο με τον αυτόματο μηχανισμό της Tudor MT5601, κατασκευασμένο από το εργοστάσιο της TUDOR, με αυτονομία 70 ωρών και συνοδεύεται από την επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος, διαθέτει περιστρεφόμενη στεφάνη και βιδωτή κορόνα. Συνδυάζεται με παλαιωμένο δερμάτινο καφέ λουράκι και συνοδεύεται από το ιστορικό  υφασμάτινο λουράκι που παραπέμπει στο λουράκι που χρησιμοποιούσε το γαλλικό Ναυτικό, από ύφασμα αλεξίπτωτου.

**Σχετικά με Grand Prix d’ Horlogerie de Genève
To Grand Prix d’ Horlogerie de Genève αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στη βιομηχανία της ωρολογοποιίας. Η τελετή βράβευσης διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2001 με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών της βιομηχανίας, σπουδαίων πολιτικών και εξεχουσών προσωπικοτήτων έχοντας εξασφαλίσει μια πραγματικά διεθνή φήμη.  Το 2013, χρονιά που η  TUDOR συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, τιμήθηκε με το βραβείο «Revival» για το περίφημο μοντέλο Heritage Black Bay και στη συνέχεια, το 2015, το μοντέλο Pelagos έλαβε το βραβείο «Sports Watch».