Πρωί

Ξύρισμα: Για όσους αντιστέκονται στην τρέχουσα μόδα και επιμένουν να ξυρίζονται τα νέα είναι ευχάριστα και βάζουν τέλος στην ταλαιπωρία της επιδερμίδας. Οι νέες τζελ συνθέσεις των αφρών μειώνουν τους ερεθισμούς και οι νέας γενιάς ξυριστικές μηχανές προσαρμόζονται στις καμπύλες του προσώπου (Decleor Men Skincare, Express Foam Gel. Gillette, Fusion ProGlide®).

After shave: Η έλλειψη χρόνου συχνά προκαλεί την παράλειψη αυτού του σταδίου, αλλά αποτελεί πραγματικά απαραίτητο βήμα. Τα balms για μετά το ξύρισμα καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και τονώνουν την επιδερμίδα, αφήνοντάς την παράλληλα ελαφρώς αρωματισμένη. Μην αμελήσετε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό πριν εφαρμόσετε το εξειδικευμένο προϊόν (Mont Blanc, Legend After Shave Balm).

Αρωμα: Τις πρωινές ώρες το άρωμα πρέπει να αποπνέει φρεσκάδα, γι΄αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τις πολύ έντονες εσάνς. Νότες από περγαμόντο, φασκόμηλο, πατσουλί και musk είναι ιδανικές (Bentley, Bentley For Men).

Γυμναστήριο

Αναζωογόνηση: Μετά την έντονη άσκηση ένα γρήγορο ντους είναι απαραίτητο. Το ζεστό νερό είναι προτιμότερο καθώς χαλαρώνει τους μυς και τους βοηθά να έρθουν και πάλι σε κατάσταση ηρεμίας. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία επιλέξτε ένα προϊόν 2 σε 1 για μαλλιά και σώμα. Φυσικά, το αποσμητικό δεν λείπει ποτέ από την τσάντα γυμναστηρίου (Kiehl’s, Cross-Terrain All-In-One Refueling Wash, Dove Men+Care, Sensitive Care).

Επί κεφαλής: Υστερα από ένα γρήγορο λούσιμο τα μαλλιά μπορεί να δείχνουν ατίθασα. Ενα τζελ για ελαφρύ, ελαστικό κράτημα προσφέρει τον απαραίτητο έλεγχο και λάμψη για το τέλειο preppy λουκ (L’Oréal Professionnel, Tecni. Art Undercut Preppy Fix Move).

Δροσιά: Ενα ενυδατικό τζελ προσώπου δρα άμεσα, ενυδατώνει και χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα (L’Oréal Paris Men Expert, Hydra Energetic).

Νύχτα


Αντιγήρανση:
Για μια έξτρα δόση φροντίδας ένα προϊόν με βιταμίνη C θα προσφέρει την απαραίτητη αντιρυτιδική δράση που χρειάζεται το δέρμα του προσώπου. Αντίστοιχη περιποίηση χρειάζεται και η ευαίσθητη περιοχή των ματιών με προϊόντα που εξασφαλίζουν αντιγηραντική και συσφιγκτική περιποίηση (Lierac Homme, Anti-Wrinkle Repair Fluid. Biotherm Homme, Force Supreme Eye Architect Serum).

Γένια: Εάν ανήκετε στην κατηγορία των αντρών που προτιμούν να παραμένουν αξύριστοι, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι τα γένια απαιτούν τη δική τους περιποίηση για να δείχνουν λαμπερά και υγιή. Τα εξειδικευμένα λάδια μαλακώνουν την τρίχα και ταυτόχρονα τα αρωματίζουν διακριτικά (Penhaligon’s, Sartorial Beard Oil).

Εσάνς: Αρωματικά κοκτέιλ με έντονο, αισθησιακό αλλά ταυτόχρονα σοφιστικέ χαρακτήρα είναι αυτά που συνοδεύουν τις βραδινές βόλτες. Καπνός, βέτιβερ και σανταλόξυλο περιλαμβάνονται στις καθαρά αρρενωπές νότες (Korres, Eau de Parfum II).

Καθαρές υποθέσεις

Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο καθημερινός καθαρισμός. Υπάρχει όμως περίπτωση ακόμη και μέσα από αυτή τη διαδικασία να μην απομακρυνθούν αποτελεσματικά τα επικίνδυνα μικρά σωματίδια των ρύπων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εισχώρησή τους στις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας εξαντλώντας τις βασικές πρωτεΐνες και τους φυσικούς προστατευτικούς φραγμούς, προκαλώντας πρόωρη γήρανση, ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τη λύση δίνει η συσκευή καθαρισμού Clarisonic – ένα πρωτοποριακό γκάτζετ – που λειτουργεί με τη μέθοδο ηχητικών κυμάτων και έχει τη δύναμη να απομακρύνει 30 φορές περισσότερους επιβλαβείς ρύπους σε σύγκριση με τον συμβατικό καθαρισμό (Sephora).

Φωτογραφίες Λευτέρης Σιαράπης / Studio ΔΟΛ

* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Απριλίου 2015