1.Cuban Milk Punch

65 ml ρούμι

30 ml γάλα αμυγδάλου

10 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 σταγόνα λικέρ πικρής σοκολάτας Mozart

Για γαρνιτούρα 5 τεμ. coco pops, lime

Μέθοδος: Βάζετε σε σέικερ ρούμι, γάλα αμυγδάλου, χυμό πορτοκάλι και σοκολάτα. Ανακινείτε δυνατά και διπλοσουρώνετε σε ποτήρι που προηγουμένως έχετε τοποθετήσει τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με coco pops και μια φέτα lime.

2.Scotch Swizzle

70 ml ουίσκι

35 ml λικέρ με ρούμι, μπαχαρικά και lime (falernum)

10 ml πουρέ ανανά

30 ml πουρέ φρούτων του πάθους

3 σταγόνες Pernod (απεριτίφ με γλυκάνισο)

1 σταγόνα γρεναδίνη

1 σταγόνα πικρή creole

Για γαρνιτούρα: ανανά, μέντα και φλούδα γκρέιπφρουτ.

Μέθοδος:
Σε ένα ποτήρι τοποθετήστε τριμμένο πάγο και προσθέστε όλα τα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά με ένα swizzle (στικ) το οποίο στριφογυρίζουμε στις παλάμες μας. Γαρνίρουμε με ανανά, κορυφές μέντας και φλούδα γκρέιπφρουτ.

3.Before the Jingle Bells (κόκκινο)

50 ml βότκα

15 ml λικέρ μαστίχας ή skinos

25 ml σιρόπι μαχλέπι

20 ml χυμό γκρέιπφρουτ

35 ml πουρέ βατόμουρου

Για γαρνιτούρα: δυόσμο και βατόμουρα.

Μέθοδος: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σέικερ και ανακινείτε δυνατά. Σουρώνετε σε ποτήρι που έχετε τοποθετήσει τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με κορυφές δυόσμου και φρέσκα βατόμουρα.

4.London After Midnight Cooler

50 ml τζιν

30 ml σιρόπι Ginger

25 ml μείγμα εσπεριδοειδών

15 ml φρέσκο χυμό ανανά

3 σταγόνες πικρή αρωματική angostura

Για γαρνιτούρα: κορυφούλες μέντας και φέτες αγγούρι.

Μέθοδος: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σέικερ (τελευταία την angostura) και ανακινείτε δυνατά. Σουρώνετε σε ποτήρι που έχετε τοποθετήσει τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με κορυφές μέντας και φέτες αγγούρι.

Ξεχωριστές στιγμές

Η σωστή κάβα οφείλει να έχει χαρακτήρα. Πρώτα απ’ όλα να διαθέτει τα βασικά ποτά: ουίσκι, βότκα, τζιν και ρούμι. Η αγία τετράδα, για κάθε άνδρα που ξέρει να πίνει, μπορεί να δημιουργήσει μικρά θαύματα. Αν στοχεύετε στον εντυπωσιασμό των καλεσμένων σας, θα πρέπει να προσθέσετε στην κάβα σας angostura, σοκολάτα Mozart, Ginger Sherbet και άλλα υλικά που δίνουν άλλη διάσταση στο αγαπημένο ποτό σας.

*Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Νοεμβρίου 2014