Επιμέλεια: Νεκτάριος Ντάλλας

Φωτογραφίες: Νίκος Τσίρος/Studio ΔΟΛ​


Ο bartender του Cash Κηφισιάς, Χρήστος Πανταζόπουλος
.

Spicy Cucumber – Το απόλυτο απεριτίφ κοκτέιλ

Υλικά
50 ml βότκα
15 ml χυμός lime
10 ml λικέρ Apple Sourz
20 ml σιρόπι ζάχαρης
3 φέτες αγγούρι
1/3 πράσινομήλο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά

Μέθοδος
Δουλέψτε με ένα γουδοχέρι το αγγούρι, το μήλο και την πιπεριά. Προσθέστε όλα τα υλικά στο σέικερ, ανακινήστε πολύ δυνατά και διπλοσουρώστε.


Blueberries Julep – Η καλύτερη after dinner πρόταση

Υλικά
60 ml ουίσκι
1 κύβος μαύρης ζάχαρης
10 blueberries
3 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο σέικερ όλα τα υλικά και σουρώστε σε μεταλλικό julep ποτήρι, με τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με τα φύλλα δυόσμου.


Old Fashioned Rum – Χαλαρωτικό κοκτέιλ έπειτα από μια δύσκολη ημέρα

Υλικά
60 ml μαύρο ρούμι
10 ml σιρόπι ζάχαρης
3 σταγόνες Angostura bitters
μερικές σταγόνες από έλαιo πορτοκαλιού (zest)

Μέθοδος
Ρίξτε το ρούμι στο ποτήρι με πάγο και αναδεύσετε για να δροσίσει. Προσθέστε το σιρόπι και την Angostura bitters και στο τέλος ραντίστε με τo έλαιo πορτοκαλιού.

*Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Απριλίου 2014