Από τον Νεκτάριο Ντάλλα

1. Litchi martini

Υλικά
60 ml τζιν
1 κ. γλυκού λικέρ λίτσι
1 φρέσκο λίτσι

Μέθοδος

Ρίχνετε το τζιν σε ένα σέικερ με πάγο, το αναδεύετε 3-4 φορές και το σουρώνετε αμέσως. Ρίχνετε το λικέρ λίτσι σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι και ανακινείτε για να αρωματιστούν τα τοιχώματά του. Προσθέτετε το τζιν, φροντίζοντας να αγγίξει τα τοιχώματα του ποτηριού, για να αρωματιστεί από το λίτσι. Γαρνίρετε με φρέσκο λίτσι.

2. Kοκτέιλ σαμπάνιας με ρόδι

Υλικά
14 ml χυμός ροδιού
½ κ. γλυκού σιρόπι ζάχαρης
σαμπάνια
yuzu (ασιατικό εσπεριδοειδές) ή lime
σπόρια από ρόδι

Μέθοδος

Σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας ρίχνετε τον χυμό ροδιού και το σιρόπι ζάχαρης. Γεμίζετε προσεκτικά το ποτήρι με σαμπάνια, φροντίζοντας να μην αφρίσει. Τέλος, ρίχνετε 3-4 σταγόνες yuzu ή lime και γαρνίρετε με λίγα σπόρια ροδιού.

3. Eggnog

Υλικά
1 κρόκος αβγού
2 κ. γλυκού ζάχαρη
3 κ. σούπας ζεστή κρέμα γάλακτος
40 ml ζεστό ρούμι
Angostura bitter
μοσχοκάρυδο, τριμμένο
φιλέ αμυγδάλου

Μέθοδος

Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ρούμι, λίγες σταγόνες Αngostura bitter και το μοσχοκάρυδο. Σερβίρετε σε κούπα για σούπα, πασπαλίζοντας με το φιλέ αμυγδάλου.

4. White russian

Υλικά
40 ml βότκα
24 ml λικέρ καφέ
14 ml γάλα, χτυπημένο σε κρέμα
λίγη σοκολάτα, τριμμένη

Μέθοδος
Βάζετε σε ένα σέικερ τη βότκα με το λικέρ καφέ και προσθέτετε πάγο. Σουρώνετε σε ποτήρι του μαρτίνι και προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα με ένα κουταλάκι. Γαρνίρετε με την τριμμένη σοκολάτα.

Party time – Η σωστή κάβα θα εγγυηθεί την επιτυχία στο πάρτι σας

Βότκα, τζιν, ρούμι, ουίσκι και φυσικά σαμπάνια είναι τα απαραίτητα κάθε κάβας.

Από αριστερά: βότκα Absolut, βότκα Belvedere, ρούμι Havana Club, τζιν Beefeater, σαμπάνια Moët & Chandon και σαμπάνια Veuve Clicquot.

*Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2014