Ceres
Συστατικά:25 ml ούζο, 20 ml σουμάδα, 10 ml χυμός λάιμ , 40 ml χυμός ανανά.

Ποτήρι:Μαρτίνι.Εκτέλεση:Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα shaker, προσθέτετε πάγο, χτυπάτε καλά και ρίχνετε απευθείας στο ποτήρι.Διακόσμηση:Μια ροδέλα λάιμ.

Jupiter
Συστατικά:30 ml τζιν, 50 ml χυμός γκρέιπ φρουτ, 5 ml χυμός λεμονιού, 15 ml ούζο, 20 ml σιρόπι ζάχαρης,
4 κύβοι αγγουριού, 8 φύλλα μέντας.
Ποτήρι:Ψηλό.Εκτέλεση:Ανακατεύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε πάγο και αφήνετε για λίγο τα αρώματα να αναμειχθούν προτού σερβίρετε στο ποτήρι.Διακόσμηση:Φρέσκο αγγουράκι.


Ο Βασίλης Καραγιαννόπουλος. (Φωτογραφία: Νίκος Τσίρος/Studio ΔΟΛ)

Champagne Supernova
Συστατικά:25 ml βότκα βανίλια 60 ml σαμπάνια, 30 ml πουρές Lychee, 125 ml ροδόνερο, 5 ml φρέσκος χυμός λάιμ, 10 ml σιρόπι ζάχαρης.

Ποτήρι:Σαμπάνιας.Εκτέλεση:Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο και ρίχνετε απευθείας στο ποτήρι.Διακόσμηση:Ροδοπέταλα.

Whiskey Sour
Συστατικά:50 ml ουίσκι Four Roses 20 ml χυμός λεμονιού, 15 ml σιρόπι ζάχαρης, 15 ml ασπράδι αβγού.

Ποτήρι:Μαρτίνι.Εκτέλεση:Βάζετε όλα τα υλικά στο shaker, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί πηχτός αφρός.Διακόσμηση:Κερασάκια μαρασκίνο.

*Δημοσιεύθηκε στο BHMAmen στο τεύχος Νοεμβρίου 2013