Tο Gin and Tonic είναι κλασική αξία. Αυτό το καλοκαίρι, όµως, µεταµφιέζεται σε νέα παγκόσµια τάση και κάνει την έκπληξη στο bartending χάρη σε πειραγµένα long drinks µε βασικά συστατικά το τζιν και το τόνικ. Ο Θοδωρής Πύριλλος από το A for Athens θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώµατα στον εν πλω τελικό του διαγωνισµού World Class, αλλά προτού φύγει µοιράζεται µε το ΒΗΜΑΜΕΝ τα µυστικά ενός «αντρικού» κοκτέιλ. «H συγκεκριµένη τάση ξεκίνησε από την Ισπανία, όπου το ποτό σερβίρεται σε µεγάλο ποτήρι κρασιού µε πολύ πάγο και η γαρνιτούρα του προσαρµόζεται στο γευστικό προφίλ του εκάστοτε τζιν. Εντυπωσιακά Gin and Tonic σε ποτήρια balloon, γαρνιρισµένα µε φλούδες εσπεριδοειδών, ή αγγούρι, ή µούρα, ή λεβάντα, ή δενδρολίβανο, ή ό,τι άλλο επιλέξει ο δηµιουργικός bartender, αναµένεται να κάνουν πάταγο αυτό το καλοκαίρι και στη χώρα µας» εξηγεί ο κορυφαίος bartender.

Spanish Gin and Tonic

50 ml Gin

2 στάλες µπράντι βερίκοκο

2 στάλες Fernet-Branca

Fentimans tonic

ροδέλες λάιµ

ροζ γκρέιπ φρουτ

µερικά φύλλα δυόσµου

Εκτέλεση

Σε ποτήρι κρασιού σερβίρουµε το τζιν µε το Αpricot Βrandy και το Fernet-Branca και απογεµίζουµε µε Fentimans tonic. Γαρνίρουµε µε ροδέλες λάιµ, ροζ γκρέιπ φρουτ και προσθέτουµε τα φύλλα δυόσµου.

* Η επιλογή του ποτηριού δεν είναι τυχαία, αφού βοηθά στην ανάδειξη των αρωµάτων, την ώρα που κάποιος ετοιµάζεται να πιει

**Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου 2013