Bennu ονομάζεται στα αιγυπτιακά ο Φοίνικας, το μυθικό πουλί που αναγεννάται από τις στάχτες του συμβολίζοντας τη δύναμη του ανθρώπου να υπερβαίνει τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός.

 

Το έργο τέτοιων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο προβάλλει και υποστηρίζει το «Benu» προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν, να προοδεύσουν, να πραγματοποιήσουν όνειρα και να αναδείξουν τις μοναδικές, τοπικές τεχνοτροπίες. Καλλιτεχνών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες αλλά επιμένουν να ατενίζουν τη ζωή με δημιουργικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία, διατηρώντας ζωντανή την τέχνη των προγόνων τους.

Δημιουργίες, κυριολεκτικά masterpieces, που πραγματοποιούνται με τη συμβολή και υποστήριξη ενός παγκόσμιου δικτύου σχεδιαστών και  προέρχονται από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών με άμεσες αναφορές στο σύγχρονο δυτικό design.

Στον φιλόξενο χώρο του «Benu» μπορείτε να ανακαλύψετε τα υπέροχα αυτά έργα – τα οποία έχουν φτάσει στα χέρια μας τηρώντας όλες τις αρχές του Δίκαιου Εμπορίου – αλλά και στο e-shop μέρους των κερδών του οποίου προσφέρεται σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα.