1
Style issues
Εντάξει. Πάνε, πέρασαν εκείνα τα χρόνια που οι άντρες δεν έδειχναν το παραμικρό ενδιαφέρον για το τι θα φορέσουν και που σχεδόν όλοι έμοιαζαν βγαλμένοι από κάποια ομάδα με το ίδιο κοστούμι ή το πόλο μπλουζάκι με το τζιν. Πλέον, ναι, κάθε άντρας μπορεί να έχει ένα προσωπικό, διακριτό στυλ, απενοχοποιημένο, από αναμείξεις άκρως διαφορετικών επιρροών. Υπέρμαχος τέτοιων συνυπάρξεων ο Νικ Γούστερ, δημοφιλές street icon, με τη σελίδα του στο Ιnstagram να αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης.
2
Job Hopping
Ο Τομ Φορντ απέδειξε πως ο κόσμος της μόδας και ο κόσμος της ομορφιάς, απέχουν ένα… ταλέντο δρόμο από τον κινηματογράφο.
Γεννημένος το 1961, ο αμερικανός σχεδιαστής και σκηνοθέτης αντιπροσωπεύει με τρόπο λαμπερό τους πειραματισμούς, τα ανοίγματα, τα νέα ξεκινήματα. «Εχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», καθώς ό,τι και αν αναλάβει στέφεται από απόλυτη επιτυχία, από τον οίκο Gucci (εκτοξεύοντας την αξία του στα 4,3 δισ. το 1999) μέχρι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία «A Single Man» (2009) – μένει να δούμε τον αντίκτυπο και της δεύτερης ταινίας του, «Nocturnal Animals». Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά περί του βίου του, ενδεικτικά αναφερόμαστε στα παρακάτω. Κατάφερε να «τρέχει» ταυτόχρονα τους οίκους Gucci και Yves Saint Laurent απλά δουλεύοντας ασταμάτητα. «Οσο είμαι ξύπνιος, εργάζομαι». Οταν αποχώρισε από το Gucci Group βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι πάλευε με τον εαυτό του, καθώς, ενώ ένιωθε έλξη για τα πολυτελή πράγματα, ήξερε ότι στην πραγματικότητα δεν κρύβεται εκεί η ουσία. «Η ευτυχία βρίσκεται στη συναναστροφή με τους ανθρώπους». Μεταξύ άλλων, ήθελε να γίνει και πλαστικός χειρουργός: «Είναι σαν τη ραπτική, όταν χαλάει η ραφή και ψάχνεις να δεις πώς θα την επιδιορθώσεις». Ο πρόεδρος της Estée Lauder, Τζον Ντέμπσεϊ, έχει πει χαρακτηριστικά: «Ο Τομ βάζει πάντα την προσωπική του υπογραφή, εμβαθύνει σε οτιδήποτε καταπιαστεί». Ηταν μόλις 25 ετών όταν γνώρισε τον Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, με τον οποίο παντρεύτηκαν έπειτα από 27 χρόνια σχέσης και έχουν έναν γιο. «Μου μετρίασε τις επαγγελματικές φιλοδοξίες, τη φιλοδοξία να έχω ωραίο σπίτι. Εγινε η προτεραιότητά μου. Ολα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένης και της εμφάνισής μου, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα». Η επιτυχία τον έκανε ακόμη πιο ρεαλιστή, ίσως και κυνικό. «Οι πελάτες μας δεν έχουν ανάγκη. Εχουν επιθυμία. Πρέπει να δημιουργούμε αυτή την ανάγκη δημιουργώντας την επιθυμία».  
3
Barista
Η τέχνη του καφέ
Το να είσαι γνώστης της ιεροτελεστίας του καφέ σού προσθέτει credits στην παρέα αλλά και στις γυναίκες. Τα σεμινάρια για τη σωστή προετοιμασία κάθε είδους καφέ, τα μυστικά κάθε ποικιλίας, το σωστό αφρόγαλα θα σου προσφέρουν ορισμένα ενδιαφέροντα απογεύματα μέσα στην αγχωτική καθημερινότητά σου αλλά και γνώσεις που θα βρουν άμεσα την εφαρμογή τους, αναδεικνύοντάς σε σε άψογο οικοδεσπότη.  
Πληροφορίες: barsolutions.gr/
4
Κοκτέιλ
Μεθυστικό ταλέντο
Από μια βραδιά ποδοσφαίρου μέχρι ένα ρομαντικό δείπνο και ένα πάρτι γενεθλίων, το αλκοόλ προσθέτει το κατιτίς του στο κέφι σας. Πόσω μάλλον αν τα κοκτέιλ είναι φτιαγμένα από τα χεράκια σου! Και πέρα από τα εύσημα που θα μαζέψεις – αχ, αυτός ο αντρικός εγωισμός -, θα είσαι πλέον και πλήρως ενημερωμένος και υποψιασμένος για αυτά που σου σερβίρουν στα μπαρ. Κλείσε τώρα θέση σε ένα σεμινάριο και κατανάλωσε υπεύθυνα. Πληροφορίες: barphilosophy.com
5
Οινογευσία
Ξέρεις από καλό κρασί;
H εμπειρία της οινογευσίας ανταποκρίνεται στις αισθήσεις της οσμής και της γεύσης και επομένως μιλάμε για μια πραγματική εμπειρία μέσα από τη δοκιμή διαφόρων ετικετών, με τη συνοδεία τυριών, αλλαντικών ή άλλων γκουρμέ επιλογών. Η οινογευσία, όμως, ευφραίνει και την όραση, καθώς τέτοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται συνήθως σε καταπράσινα κτήματα – ακόμη και εκτός Αθηνών – ή πολυτελή ξενοδοχεία. Πληροφορίες: geniusingastronomy.gr
6
Μπιροκόφτης

Νέα ξεκινήματα χωρίς να κόψεις τις παλιές συνήθειες δεν γίνεται. Ξεκίνησε από τις μπίρες που τις πίνεις αντί για νερό για να απαλλαγείς από περιττά κιλά (στην κοιλίτσα) και έξοδα. Υπάρχει ένα gadget αποτοξίνωσης: το ανοιχτήρι που μαρτυρά πόσα μπουκάλια  έχεις ανοίξει – αναγράφοντας το νούμερο στην οθόνη -, μπας και φιλοτιμηθείς και σταματήσεις κάποια στιγμή! Θα το βρεις στο Amazon με το όνομα Beer Tracker Bottle Opener & Counter.
7
Μαγικό άγγιγµα

Η τεχνολογία είναι φίλη μας και όποιος μπαίνει ανάμεσά μας μάς δυσκολεύει και μας εκνευρίζει. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά όντως ένα ρούτερ μπορεί να χαλάσει τη μέρα σου. Εκτός και αν προμηθευτείς το νέο Starry Station με οθόνη αφής, όπου παρουσιάζονται όλες οι πληροφορίες για τη σύνδεσή σου. Εξασφαλίζει δύο συχνότητες και μια τρίτη αποκλειστικά για streaming και gaming, ενώ αυτόματα αναλύει το δίκτυο, προτείνοντάς σου την κατάλληλη συχνότητα, ανάλογα με τη συσκευή.  
8
Εξυπνο χρήµα

Εχεις παρατηρήσει πόσες φορές αφήνεις το πορτοφόλι σου πάνω σε ένα τραπέζι ή έναν πάγκο; Εχεις παρατηρήσει και πόσες φορές παραλίγο να το ξεχάσεις κάτω από χαρτοπετσέτες, σακούλες κ.τ.λ.; Προς αποφυγήν τέτοιων απωλειών ανακαλύφθηκε το Woolet, το κομψό, χειροποίητο δερμάτινο πορτοφόλι, που όταν απομακρύνεσαι από αυτό παράγει ηχητική ειδοποίηση, μέσω Bluetooth, στο κινητό σου. Είναι αυτοφορτιζόμενο, κατάλληλο για iOS και Android και αν θες να είσαι πραγματικά tech icon, επισκέψου τη σελίδα woolet.co για περισσότερες πληροφορίες.  
9
Hi-Τech νοικοκυριό

Εδώ φτάσαμε στη Σελήνη και για ένα σκούπισμα θα αγχωνόμαστε; Τι τα έχουμε τα ρομπότ; Το Mi Robot Vacuum είναι μια έξυπνη οικιακή συσκευή καθαρισμού με 12 αισθητήρες ώστε να μετακινείται ανακαλύπτοντας την πιο γρήγορη διαδρομή και να καθαρίζει κάθε γωνιά του σπιτιού με μπαταρία που αντέχει 2,5 ώρες σκληρής εργασίας. Διαθέτει και ειδική εφαρμογή για να το προγραμματίζεις εξ αποστάσεως, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να τύχει κανένα έκτακτο. Για τον εργένη που θέλει να γλιτώσει χρόνο, αλλά και για τον παντρεμένο που θέλει να γλιτώσει λίγη γκρίνια. mi.com
10
Ε – γνώση
Η εκπαίδευση σύνορα και όρια δεν γνωρίζει. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τρόπο ζωής σου ο εμπλουτισμός των γνώσεων παραμένει ένας στόχος που μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει και πιο δυνατό ώστε να επιχειρήσεις νέα επαγγελματικά βήματα. Πολλά πανεπιστήμια εντάσσουν στη λειτουργία τους e-learning προγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis που ιδρύθηκε το 2015 ως τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), με σκοπό τη δωρεάν προσφορά στους φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό διαδικτυακών μαθημάτων από όλο το φάσμα των επιστημών, από σημαντικούς έλληνες καθηγητές. Περισσότερες πληροφορίες: mathesis.cup.gr
11
Εθελοντισµός
Βάλτε ένα χεράκι
Ο εθελοντισμός ωφελεί αυτόν που λαμβάνει τη βοήθεια, αλλά και εξελίσσει εκείνον που την προσφέρει. Αξιοποίησε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου και δεν θα το μετανιώσεις: θα θυμηθείς ότι δεν αξιολογούνται όλα σύμφωνα με τη χρηματική τους αξία, θα αισθανθείς σημαντικός, θα βγεις από τον μικρόκοσμό σου. Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σε κατατοπίσει για όλες τις εθελοντικές δράσεις.
12
Bob ο κηπουρός
Η συστηματική ενασχόληση με την κηπουρική (σύμφωνα με έρευνες ολλανδικών πανεπιστημίων) βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η καλή διάθεση αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Για τις γυναίκες είναι πολύ σέξι ο άντρας που ασχολείται με τα φυτά του. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Ακόμη δεν σε πείσαμε να πιάσεις την τσάπα;     
13
Ποιος κάνει φασαρία;
Ο ύπνος έχει πρωταρχικό λόγο στη φυσιολογική λειτουργία των σωματικών και πνευματικών μας λειτουργιών. Φρόντισε όχι μόνο να αφιερώνεις 6-9 ώρες για τον ύπνο σου, αλλά και για την ποιότητά του. Κάνε κάτι γρήγορα, φέρ’ ειπείν, για το ροχαλητό που ταλαιπωρεί τη σύντροφό σου. Περιόρισε αλκοόλ και κάπνισμα, τοποθέτησε «ποδαράκια» στο προσκέφαλο ώστε το κρεβάτι να είναι σε επικλινή θέση, εξασφάλισε ιδανική υγρασία στο δωμάτιο, χρησιμοποίησε τα ειδικά αυτοκόλλητα ή σπρέι και αν παρ’ όλα αυτά τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, επισκέψου έναν γιατρό.     
14
Εµπρός, καλά µου πόδια
Η παρακολούθηση της ειδησεογραφίας τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα είναι καλός λόγος για να θέλουμε να το βάλουμε στα πόδια. Αλλά, πέρα από κάθε πολιτική στάση, το τρέξιμο μας γλιτώνει και από πολλούς μπελάδες. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, προστατεύει από μια σειρά ασθενειών, καταπολεμά τα περιττά κιλά, μειώνει το στρες, τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Και δεν χρειάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο είναι αρκετά – πολύ φθηνότερο από το να τρέχετε στους ψυχολόγους. Αποφύγετε μέρη με πολλή κίνηση αυτοκινήτων για να μην αναγκάζεστε να σταματάτε συνέχεια, προτιμήστε ήσυχες γειτονιές, πάρκα ή μια βατή ορεινή διαδρομή. Γενικά, όπου το μάτι σας αλλάζει εικόνες, ώστε να μη βαρεθείτε. 
15
Ι like to move it
Οι συχνές μετακινήσεις-μετακομίσεις μπορεί όντως να κάνουν κακό στην ψυχική υγεία. Αλλά είναι και στιγμές που είναι ό,τι καλύτερο! Οι γείτονες σας κάνουν τη ζωή δύσκολη, η ηχορύπανση ξεπερνά την υπομονή σας, κάνετε κάθε μήνα κι ένα μερεμέτι; Ψάξτε νέα στέγη. Αν πάτε σε άλλη πόλη ή χώρα, τσεκάρετε πρώτα την προοπτική της επαγγελματικής ή συναισθηματικής επένδυσης.
16
Pet-υχηµένη σχέση
Ποιος δεν θέλει να γυρίζει στο σπίτι και να τον περιμένει ένας πρόσχαρος σύντροφος, με αστείρευτο κέφι, όρεξη για παιχνίδια και καμία διάθεση για μουρμούρα; Επειδή όμως αυτά συμβαίνουν ως επί το πλείστον στις ταινίες, η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι ένα κατοικίδιο. Ποτέ δεν θα παραπονεθεί, δεν θα κρατήσει μούτρα, η σιωπή του δεν θα σημαίνει ότι κάνατε κάτι λάθος και δεν θα σας ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι – αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν ότι η αρτηριακή πίεση πέφτει όταν χαϊδεύουμε ένα κατοικίδιο. Στο all time classic δίλημμα «σκύλος ή γάτα», θα προσθέταμε τα πουλιά και τα ψάρια, ειδικά για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι ή αρκετό χρόνο για τη φροντίδα τους. Ωστόσο, οι βόλτες με τον σκύλο έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα, πέραν της σωματικής άσκησης: πολλές ενδιαφέρουσες γνωριμίες ξεκίνησαν με τη φράση «Α, τι ωραίο σκυλάκι, πώς το λένε;».   
Tips
Αν προκύψει επαγγελµατικό ταξίδι, συµβουλευτείτε την πλατφόρµα keeppet.gr για ασφαλές pet sitting.
17
Xειµερινή κολύµβηση
Πατώνεις;
Με περίπου 250 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, δεν υπάρχει λόγος να αποχωριστείτε τη θάλασσα με το τέλος του Αυγούστου. Η χειμερινή κολύμβηση χτίζει ζηλευτό κορμί, ενώ παράλληλα αποθεραπεύει από τις εντάσεις της ημέρας και θωρακίζει τον οργανισμό από λοιμώξεις ισχυροποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν κρυώνετε και μόνο στην ιδέα, σκεφτείτε ότι όλα είναι μια συνήθεια και θα σας το επιβεβαιώσουν όλοι όσοι θα βρίσκονται στην παραλία – μη διστάσετε να τους συμβουλευτείτε για την ομαλή προσαρμογή σας.    
18
Εντός σχεδίου

Νομίζετε ότι ξέρετε την πόλη σας; Παντού υπάρχουν θησαυροί που μπορείτε να ανακαλύψετε και να περάσετε μια μέρα δημιουργικά, να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας. Περισσότερα στο trip2athens.com ή στο expertguides.gr, ενώ στο site των atenistas θα βρείτε έτοιμους χάρτες της Αθήνας – αν θέλετε μοναχικούς περιπάτους. Αν ζείτε στην επαρχία, απευθυνθείτε στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και καταστρώστε εξορμήσεις.