Οι σεξολόγοι όλου του κόσμου θα συμφωνήσουν: δεν υπάρχει δημοφιλέστερη φαντασίωση στο μυαλό του κάθε άντρα από εκείνη που τον τοποθετεί πρωταγωνιστή σε ένα κρεβάτι ανάμεσα σε δύο θελκτικές γυναίκες. Μόνο και μόνο στη σκέψη μιας τέτοιας συνεύρεσης οι σφυγμοί ανεβαίνουν, η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο και το αρσενικό νιώθει κυνηγός που επέστρεψε θριαμβευτής στη σπηλιά, όχι με ένα, αλλά με δύο θηράματα. Ποιες είναι όμως οι παγίδες, τα υστερόγραφα και οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από την κατά τα λοιπά παραδεισένια αυτή φαντασίωση;

Σύμφωνα με έρευνες, το outsider πρότυπο του μονογαμικού άντρα, εκείνου που εντρυφεί για αρκετό καιρό στο σώμα της ίδιας γυναίκας, είναι τελικά αυτό που παίρνει τις καλύτερες συστάσεις. Αντιθέτως, το προφίλ του γυναικοκατακτητή, αυτού που κάθε βράδυ εντοπίζει νέο στόχο, χτυπά και χάνεται στο σκοτάδι της νύχτας ή με το πρώτο φως της ημέρας, δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει και τις καλύτερες επιδόσεις. Με την ίδια λογική οι ειδικοί θεωρούν πως όταν ένας άντρας επιμένει εμμονικά στο σχήμα της τριάδας πίσω από τη φαινομενική ισχύ του επιβήτορα κρύβεται ο φόβος ότι δεν είναι αρκετός για να ικανοποιήσει μία και μόνο γυναίκα κι έτσι ελπίζει ότι τα ελαττώματά του θα αποσιωπηθούν στο μοίρασμά του σε δύο. Με άλλα λόγια, η περίφημη μέθοδος των τριών είναι πιο θεαματική, εφετζίδικη και φασαριόζικη και σε κάνει να φαίνεσαι καλύτερος εραστής από ό,τι ίσως είσαι στην πραγματικότητα.

Κάπου εδώ έρχεται μια τεράστια παγίδα: η γυναικεία πονηριά μπορεί να κάνει μια ερωτευμένη σύντροφο, θέλοντας να δοκιμάσει τα όρια του αγαπημένου της, να του προτείνει να προσθέσουν και μια δεύτερη παρτενέρ στο κρεβάτι τους, έστω για ένα βράδυ. Είναι καλύτερο να δεθείτε στο κατάρτι ως άλλος Οδυσσέας ώσπου να κοπάσουν οι φωνές των Σειρήνων παρά να ξεστομίσετε ένα αφελέστατο «Ναι, αμέ! Τέλεια ιδέα!», που στην καλύτερη περίπτωση θα σας στοιχίσει τη σχέση σας και στη χειρότερη τη σωματική σας ακεραιότητα. Κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει η βασίλισσα της κυψέλης. Το να έρθει και να προστεθεί ξαφνικά μια «εργάτρια» μπορεί να είναι άκρως διεγερτικό για τον κηφήνα, αλλά οι ισορροπίες θα διαταραχθούν.

Οπως είχε επισημάνει ο βρετανός σεξολόγος Ανταμ Χάινς, «8 στις 10 γυναίκες παραδέχονται ότι φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ με τον σύντροφό τους πως υπάρχει και μια δεύτερη γυναίκα μαζί τους, όταν όμως ερωτηθούν αν θα τολμούσαν να κάνουν τη φαντασία πραγματικότητα, τα ποσοστά μειώνονται δραματικά».

Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, ο άντρας είναι διατεθειμένος να πει πολλά θετικά. Οταν όμως ο αριθμός των προσώπων αλλάζει, η χημεία μπορεί να κάνει ανεξέλεγκτα παιχνίδια. Η δεύτερη γυναίκα που θα μπει ανάμεσα στο ζευγάρι, ακόμη κι αν έχει προσυμφωνηθεί ότι θα έχει βοηθητικό και όχι καταλυτικό ρόλο στη δράση, μπορεί αποχωρώντας να ανοίξει παράθυρα και να φωτίσει κενά στη σχέση που δύσκολα καταχωνιάζονται ξανά στο βολικό συρτάρι τους.


* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Δεκεμβρίου 2014