Όταν ανέλαβα τις τύχες της Volvo στην Ελλάδα το 2009, η Volvo Cars βρισκόταν στην πιο κρίσιµη περίοδο της ιστορίας της. Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος είχε ήδη δροµολογηθεί και η µετάβαση από τη συντηρητική «εποχή Ford» στη νέα κατάσταση δηµιουργούσε πολλές προσδοκίες και µεγάλα ερωτήµατα. Η Volvo θα συνέχιζε αυτόνοµα την πορεία της σε ένα περιβάλλον γιγάντων, όπως αυτό των σηµαντικότερων premium αυτοκινητοβιοµηχανιών.

Εξι χρόνια µετά, τα αποτελέσµατα δικαιώνουν σε όλα τα επίπεδα τις επιλογές που έγιναν διεθνώς, αλλά και στη χώρα µας, όπου για πέµ-πτη συνεχή χρονιά η Volvo αυξάνει το µερίδιό της στην αγορά µε µοντέλα-πρωταγωνιστές στις κατηγορίες τους, όπως τα V40, S60, V60, XC60 και XC90.

Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για επενδύσεις δισεκατοµµυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα. ∆ηµιουργήθηκαν νέες πλατφόρµες για τα µικρότερα και τα µεγαλύτερα αυτοκίνητα και νέες σειρές κινητήρων, όπως αυτοί της φιλοσοφίας Drive-E, που χαρακτηρίζονται από υψηλή ιπποδύναµη, µειωµένη κατανάλωση καυσίµου και εξαιρετικά χαµηλές εκποµπές ρύπων.

Το µυστικό της επιτυχίας µας βρίσκεται στις θεµελιώδεις αξίες της Volvo: την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, την έφεση στην τεχνολογία, την προτεραιότητα που δόθηκε στη σχεδίαση και τη δηµιουργία «ουσιαστικών» αυτοκινήτων χωρίς τίποτα περιττό.

Αυτές τις αξίες υπηρετεί αδιάκοπα στη χώρα µας η οµάδα της Volvo Car Hellas, η οποία δηµιουργήθηκε µε πολύ συγκεκριµένα κριτήρια: ικανότητα, αφοσίωση στο κοινό όραµα και τους στόχους µας, ακεραιότητα και αστείρευτη όρεξη για δουλειά προς όφελος των πελατών µας.

Στη Volvo πιστεύουµε ότι η τεχνολογία είναι χρήσιµη µόνο όταν έχει εµφανές αποτέλεσµα στην καθηµερινή ζωή. Η επίδειξη είναι κάτι εντελώς ξένο προς εµάς, αντίθετα η διακριτική πολυτέλεια αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο των αυτοκινήτων µας, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η τεχνολογική πρωτοπορία της Volvo ήδη από την εποχή της ανακάλυψης της ζώνης ασφαλείας τριών σηµείων το 1959 παραµένει αναµφισβήτητη. Θυµηθείτε ορισµένα από τα πρόσφατα επιτεύγµατά της: τοποθέτησε πρώτη από όλους, ήδη από το 2008 στο XC60, το σύστηµα αποφυγής συγκρούσεων City Safety στον βασικό εξοπλισµό των µοντέλων της, παρουσίασε τον αερόσακο πεζού στο V40 και υιοθέτησε από την πρώτη στιγµή την τεχνολογία CarPlay της Apple.

Ολα αυτά αντικατοπτρίζουν τον τρόπο σκέψης και την κουλτούρα του σουηδικού λαού. Η ποιότητα σε ό,τι δηµιουργούν οι Σουηδοί είναι διάχυτη: οι απόψεις τους στο design, τη γαστρονοµία, το στυλ και τη µουσική διαµορφώνουν τάσεις που ακολουθούνται εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσµο.

Το νόηµα που δίνει αυτός ο λαός στη λέξη «ποιότητα» είναι πολύ διαφορετικό, κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγµή και στα αυτοκίνητά µας, είτε αφορά την ποιότητα του αέρα στον θάλαµο επιβατών χάρη στα ειδικά φίλτρα είτε την ποιότητα κύλισης και την αίσθηση που αποκοµίζεις οδηγώντας.

Η σχέση ποιότητας και ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας οδήγησε στη σχεδίαση, την εξέλιξη και την κατασκευή του ασφαλέστερου αυτοκινήτου στον κόσµο, του νέου Volvo XC90. ∆ιαθέτοντας στοιχεία αυτόνοµης οδήγησης, το κορυφαίο σουηδικό SUV σηµατοδοτεί ένα νέο ξεκίνηµα για την εταιρεία, που θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρµογή του σχεδίου «Vision 2020» στο πλαίσιο του οποίου κανένα νέο µοντέλο Volvo στο τέλος της δεκαετίας που διανύουµε δεν θα εµπλέκεται σε θανατηφόρο ή σοβαρό τροχαίο ατύχηµα.

Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται µε άξονα το σχέδιο αυτό για την αποφυγή συγκρούσεων έχουν ουσιαστικά οφέλη όχι µόνο για τους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων µας, αλλά και για όσους κινούνται γύρω από αυτά, ενώ το οικονοµικό όφελος που προκύπτει είναι ήδη προφανές, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες στο εξωτερικό κατατάσσουν διαφορετικά τα µοντέλα Volvo λόγω των συστηµάτων αποφυγής ατυχηµάτων που διαθέτουν.

Τα µοντέλα που θα ακολουθήσουν το XC90 και θα παρουσιαστούν µέσα στο 2016 είναι τα νέα S90 και V90. Το πρώτο είναι ένα πολυτελές τετράθυρο sedan που θα ανταγωνιστεί τα πιο επιτυχηµένα µοντέλα των γερµανικών αυτοκινητοβιοµηχανιών, το δεύτερο είναι η SW εκδοχή του, συνεχίζοντας την παράδοση που η Volvo δηµιούργησε µε τα wagon αµαξώµατα στην Ευρώπη και αναγνωρίζεται παγκοσµίως.

Παράλληλα µε αυτά, θα αναπτυχθεί περαιτέρω η Plug-in υβριδική τεχνολογία µε τα διακριτικά Twin Engine που συναντάµε ήδη στα V60 και XC90, συνδυάζοντας κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Η διάδοση αυτής της τεχνολογίας, που εξασφαλίζει ευχάριστη οδήγηση, µεγαλύτερη αυτονοµία κίνησης, εξαιρετικές επιδόσεις και το χαµηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωµα, αποτελεί µια από τις κορυφαίες προτεραιότητές µας στην Ελλάδα, αλλά βέβαια όχι τη µόνη.

Οι ιδιότητες των sport wagon αυτοκινήτων µας που συνδυάζουν ποιότητα, πρακτικότητα και ξεχωριστό design και η σειρά των Cross Country εκδόσεων που σταδιακά αυξάνονται, µας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστούµε όχι µόνο σε πωλήσεις, αλλά και στην καθηµερινή ζωή των ανθρώπων που λατρεύουν τις αποδράσεις, τα σπορ και τη ζωή κοντά στη φύση.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 θα προσφέρουµε µια διαφορετική δυνατότητα συνύπαρξης µε τα µοντέλα Volvo, µέσω του προνοµιακού προγράµµατος Volvo Personal Lease, που θα µετατοπίσει το ενδιαφέρον του κοινού από την αγορά στη χρήση των αυτοκινήτων Volvo, ανεξαρτήτως κυβισµού και κατηγορίας, µε την καταβολή µηνιαίου ποσού που θα περιλαµβάνει τα πάντα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Παράλληλα δηµιουργούµε ένα νέο concept εξυπηρέτησης των πελατών µας στα εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Volvo, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες και καθιερώνοντας τη φιλοσοφία Personal Service Technician µε την προσωπική ενασχόληση των τεχνικών µε τους πελάτες µας και τις ανάγκες τους. Μια νέα προσέγγιση στην εξυπηρέτηση µετά την πώληση που απηχεί τις προτεραιότητές µας στην Ελλάδα και υπενθυµίζει διαρκώς ότι στη Volvo το µέτρο για όλες µας τις ενέργειες ήταν και θα είναι πάντοτε ο άνθρωπος.


«Το μυστικό της επιτυχίας μας βρίσκεται στις θεμελιώδεις αξίες της Volvo: ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, έφεση στην τεχνολογία, προτεραιότητα στη σχεδίαση αυτοκινήτων χωρίς τίποτα περιττό»