– «Οταν φτιάχνω ένα τραγούδι, μέλημά μου είναι να με εκφράζει τη στιγμή εκείνη, αλλά και ταυτόχρονα να με εκφράζει και έπειτα από 20, 30 χρόνια, να το τραγουδάω δηλαδή με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο μεράκι, να παλιώνει χωρίς να παλιώνουν το συναίσθημα και η αλήθεια του. Είναι ευλογία αν στον δρόμο του καταφέρει να εκφράσει κι άλλους ανθρώπους και να τραγουδηθεί. Δεν μπορώ να προβλέψω αν κάποιο τραγούδι θα έχει μεγάλη απήχηση, δημιουργώ και εύχομαι να βρίσκονται συνοδοιπόροι σε αυτό που κάνω».

– «“Δεξιά κι αριστερά / πολιτική απ’ τα σχολειά / έλα από δω, πάν’ από ’κει, καρκινική / για μία πολυεθνική… Και μηρμυγκιάζ’ η γνώση / απ’ την τόση την ψευτιά/ πως να πατάς τον άλλο για να βγεις μπροστά / πού ’ν’ η ανθρωπιά;” Ο άνθρωπος που τον ρίχνουν και πληγώνεται, και πέφτει, που δεν φιλάει τις ποδιές, αλλά ζει τις αναποδιές του και στέκεται στα πόδια, τ’ αναστενάρια του που τις φωτιές πατούνε και δεν λυγούνε είναι πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας».

– «Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν, από τα βασικά, και να μάθουμε πάλι να περπατάμε, να ακούμε για να μιλάμε, να βρούμε ο ένας τον άλλον, την επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας, να γίνουμε κοινωνία και όχι ακοινώνητοι, σε ένα περιβάλλον που βυθίζεται στη μελαγχολία και στην κατάθλιψη. Μια φέτα ψωμί, βρε αδερφέ, έχουμε. Ας τη μοιραστούμε όλοι μαζί και ας κάνουμε και ένα γλέντι, γιατί άλλοι δεν έχουν ούτε αυτή».

– «Αν έντεχνο σημαίνει κάτι που γίνεται με τέχνη και έχει καλλιτεχνική πρόθεση, αφορά όλα τα είδη της μουσικής και στιχουργικής. Αν έντεχνο σημαίνει κάτι που γίνεται επιτηδευμένα, με σκοπό το κέρδος των εντυπώσεων, αφορά την ψευτοκουλτούρα και τη μεταφορά της μεταφοράς, “γεια σου Φανφάρα φαφλατά”».

– «Τα τελευταία χρόνια κινούμαι ανεξάρτητα από τις μεγάλες εταιρείες. Αυτή η επιλογή έχει κόστος, από την άποψη ότι δεν υπάρχει ένας μηχανισμός από πίσω να κινεί καταστάσεις και νήματα για λίγη επιπλέον προβολή, αλλά, τελικά, δεν είναι αυτό που έχει σημασία».

– «Αν ο κόσμος αγαπήσει αυτό που κάνεις και σε στηρίζει χωρίς να του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, τότε εσύ νιώθεις την ευχαρίστηση ότι έχεις κάνει κάτι ουσιαστικό, όχι γυαλιστερό, που μεταφέρει και μοιράζει ουσία, και όχι εντυπωσιασμό».

* Εμφανίζεται κάθε Πέμπτη στον Σταυρό του Νότου.

* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Νοεμβρίου 2015