Από τη Λευκωσία στο ΜΙΤ με 3 πτυχία – όλα με υποτροφίες – και στα γραφεία της GoldmanSachs.Ιδρυτικό στέλεχος στηSorosRealEstatePartnersστα 26 του, ιδρυτής του ομίλουDolphin Capital στα 31 του. Στην Ελλάδα είναι ο άνθρωπος πίσω από έργα όπως το Amanzoe, τοOneAthens, τοNikkiBeachκαι πολλά άλλα υπό εξέλιξη.
Πρέπει να τοποθετείς τον εαυτό σου σε θέση που να μπορεί η τύχη να σε βρει.Όσο δουλεύεις, τόσο δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες, οι οποίες συμμαχούν με την τύχη για την επίτευξη των στόχων σου. Είμαι της άποψης, όμως, ότι στην επιτυχία οφείλεις να ευχαριστείς την τύχη σου και στην αποτυχία να κατηγορείς τον εαυτό σου.
Νιώθω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.Όσακαι αν έχω κατακτήσει, είναι λίγα συγκριτικά με όσα έχω στο μυαλό μου, με όσα φιλοδοξώ να πετύχω. Xαίρομαι κάθε επιτυχία μου, αλλά αμέσως σκέφτομαι την επόμενη, με οδηγό πάντα την επιδίωξη της διαχρονικής δημιουργίας.
Η επιτυχία δεν είναι one man show.Πιστεύω πολύ στη δυναμική της ομάδας και στους νέους ανθρώπους. Οπως και στο δικό μου ξεκίνημα κάποιοι πίστεψαν σε εμένα, εκτίμησαν τον δυναμισμό και την ενέργεια της ηλικίας μου. Φυσικά, το timing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα.
«Κανείς δεν θα σου χαρίσει ποτέ τίποτα»,αυτή η πεποίθηση με ενεργοποιεί. Δεν ήρθαμεμάταια σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να ανακαλύψουμε τον σκοπό μας και με τις δικές μας δυνάμεις να τον πραγματοποιήσουμε.
Αυτό που με γοητεύει περισσότεροσε αυτό που κάνω είναι ότι δημιουργούμε έργα που θαμείνουν στον χρόνο. H μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα δεν είναι το κέρδος, αλλά όταν στομέλλον θα λένε «αυτό το έκανε ο Μίλτος».
Οσο περισσότερα είναι τα πρότζεκτ με τα οποία ασχολούμαι,τόσο λιγότερο είναι καιτο άγχος που έχω. Οσο περισσότερα είναι αυτά με τα οποία καταπιάνομαι, τόσο περισσότεροεστιάζω στην ουσία και τόσο πιο αποτελεσματικός γίνομαι.
Μπορώ να δουλέψω από κάθε σημείο του κόσμου.Αυτή είναι η πιο σημαντική πολυτέλεια που απολαμβάνω.Έχωδεχθεί, ωστόσο, το τίμημα: να μην είμαι ποτέ offline.
Τα ταξίδια είναι το πάθος μου.
Έχω επισκεφθεί 106 χώρες αλλά θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο.Στα άμεσα πλάνα είναι ο Αμαζόνιος και ο Βόρειος Πόλος.
Την επαγγελματική δράση ισορροπεί μια ευτυχισμένη οικογένεια.Οι δικοί μου άνθρωποι, και ιδιαίτερα η σύζυγός μου, μου παρέχουν την ηρεμία να διαχειριστώ πιο εύκολα τα πάντα.
Δύσκολα θυμώνω ή χάνω τον έλεγχο.Τα νεύρα θολώνουν την κρίση. H έλλειψη ψυχραιμίας είναι ανασταλτικός παράγοντας στη σωστή αξιολόγηση στων δεδομένων – και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά θέματα.
Οι ακαδημαϊκέςδιακρίσειςήταν το εισιτήριο για να ξεφύγω από τα στενά όρια της Κύπρου.Θέλω και τα παιδιά μου να ανακαλύψουν το δικό τους κίνητρο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή μου. Δεν με νοιάζει ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν, φτάνει να θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε αυτό. Η πρωτιά και η επιτυχία απαιτούν υπέρβαση, σωστά πρότυπα και δυνατά κίνητρα, αλλιώς δύσκολα αφήνουν το παιχνίδι για να ασχοληθούν με κάτι πιο επίπονο.

*Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2014