Aπόφοιτος εδώ και δύο χρόνια της ∆ραµατικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά, ο Γιώργος Καφετζόπουλος – γιος του Αντώνη – αποφάσισε ότι η δραµατική τέχνη ήταν αυτή που ταίριαζε στον επαγγελµατικό προσανατολισµό που ήθελε να δώσει στη ζωή του, όταν βρέθηκε να δουλεύει ως τεχνικός σκηνής στο «2» του ∆ηµήτρη Παπαϊωάννου. Εκεί βρέθηκε χάρη στον ∆ιογένη Καλτσά, τον συµπρωταγωνιστή του στην ταινία «Κωλόπαιδα», ο οποίος συµµετείχε στην παράσταση. «∆εν είχα ξαναδεί δουλειά του και µε αυτό που είδα επηρεάστηκα πάρα πολύ. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο. Είχα µείνει µε ανοιχτό το στόµα». Από τεχνικός σκηνής, σύντοµα βρέθηκε να συµµετέχει στις παραστάσεις «Μέσα» και «Πουθενά». «Το σκεφτόµουν πού και πού και λόγω του πατέρα µου» παραδέχεται, αλλά είναι φανερό ότι επιθυµεί να χαράξει τη δική του πορεία.

Τα προαναφερθέντα «Κωλόπαιδα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Καµίτση, προβλήθηκαν πρόσφατα και σε αυτήν την ταινία ο Καφετζόπουλος κρατάει έναν από τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους, µαζί µε τον Αινεία Τσαµάτη και τον ∆ιογένη Καλτσά. Οι ήρωες είναι έτοιµοι να φύγουν από την Ελλάδα γεµάτοι προβληµατισµό και αµφιβολίες για το µέλλον τους. Ο ίδιος δεν έχει καταλήξει ακόµη αν θα ακολουθούσε έναν τέτοιο δρόµο, αν και, όπως λέει, έχει µπει στον πειρασµό γιατί έχει φίλους που ζουν στο εξωτερικό. «Κάποιοι πήγαν να σπουδάσουν και δεν γύρισαν ποτέ και κάποιοι άλλοι έφυγαν λόγω κρίσης. Οπότε ξέρω ότι, αν πάω, υπάρχει ένα σπίτι για να µείνω. Αν δεν βρίσκω δουλειά στην Ελλάδα για ένα µεγάλο διάστηµα, µπορεί και να το κάνω». Εξαιτίας της φύσης της δουλειάς του, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το εξωτερικό δεν είναι πανάκεια. «Στο εξωτερικό είναι πιο δύσκολο να “χωθείς”. Η Ελλάδα είναι πιο µικρή και όλα γίνονται στην Αθήνα. Είναι “χωριό”, µπορείς να µάθεις πιο εύκολα για τις οντισιόν που γίνονται, χωρίς αυτό βέβαια να σηµαίνει απαραίτητα ότι θα σε πάρουν. Στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη όπου έχω φίλους, είναι τεράστια η κλίµακα, η ελίτ είναι απλησίαστη, η αντεργκράουντ φάση είναι πολύ πιο δυνατή, αλλά και εκεί χάνεσαι. Αυτό που σίγουρα είναι πιο εύκολο στο εξωτερικό είναι να βρει κάποιος δουλειές του ποδαριού, οι οποίες αµείβονται πολύ καλά, σε αντίθεση µε εδώ. Στην Αθήνα δεν βρίσκεις δουλειά ως σερβιτόρος το ίδιο άνετα όπως πριν από τρία χρόνια». Στην παρούσα φάση, πάντως, ο ίδιος είναι απασχοληµένος µε το να γεµίζει το βιογραφικό του. Από τη µία συµµετέχει στα γυρίσµατα της νέας ταινίας του Γιώργου Σερβετά και από την άλλη συµπρωταγωνιστεί, µαζί µε τον Μάνο Στεφανάκη, στην παράσταση «The Zoo Story». «Είχαµε ανεβάσει αυτή την παράσταση στο τρίτο έτος στη σχολή πριν από δύο χρόνια. Είναι ένα ενδιαφέρον έργο, επειδή κάνει καίρια σχόλια πάνω στη µοναξιά και στις κοινωνικές αδικίες». Πιο επίκαιρο από ποτέ δηλαδή. «Πιστεύω ότι από τη στιγµή που γεννιέσαι σε ένα περιβάλλον, µπορείς να εξελιχθείς µε βάση τα δεδοµένα που διαθέτεις. Αν όµως γεννηθείς στην Αφρική, σε άθλιες συνθήκες, δεν είναι και τόσο στο χέρι σου να τα καταφέρεις. Στην Ελλάδα, η δική µου γενιά πιστεύω ότι είναι έρµαιο της τύχης, δεν µας αφήνουν να πάρουµε την τύχη στα χέρια µας».

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καµίτση και στην παράσταση «The Zoo Story» του Εντουαρντ Αλµπι, η οποία θα παίζεται κάθε ∆ευτέρα και Τρίτη στο Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός) ως τις 10 Απριλίου.