Μια φορά κι έναν καιρό, στα 15 της χρόνια, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο συγκέντρωνε τα καυτά βλέμματα και τα κολακευτικά σχόλια των αντρών όταν κυκλοφορούσε με το μικροσκοπικό ροζ μπικίνι της στις παραλίες της Κοπακαμπάνα και της Iπανέμα. Αρκετά χρόνια μετά, η βραζιλιάνα σουπερστάρ της πασαρέλας εξακολουθεί να είναι το ίδιο ελκυστική, σέξι, επιθυμητή. Οι άντρες τρελαίνονται για το καστανό, πανέμορφο κορίτσι με τα τεράστια μάτια, τις έντονες γωνίες στο πρόσωπο, το «βαθύ» διερευνητικό βλέμμα και την εφηβική σιλουέτα. «Αυτός είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει» σχολίαζε υπερήφανος ο σύντροφός της και πατέρας της τρίχρονης κόρης τους Ανια Λουίζα, Τζέιμι Μαζούρ.

«Μια ποθητή γυναίκα στο σώμα μιας έφηβης» σημείωνε και ο διάσημος συνάδελφός της Ντέιβιντ Γκάντι, αν και στην αγκαλιά του, με φόντο το Πορτοφίνο και τη Σαρδηνία, προτίμησε τελικά να κρατήσει μια κατάξανθη, «ψυχρή» καλλονή. Αυτά βέβαια μερικά χρόνια πριν, μετά το τέλος μιας αισθησιακής, καλοκαιρινής φωτογράφισης, με αρκετά hot διαλείμματα και επεισοδιακά, προσωπικά backstage.

Η Αλεσάντρα λατρεύει την Ιταλία, τα νησιά, τις θάλασσες και τους γοητευτικούς κατοίκους της. «Οι Ιταλοί είναι εξίσου ωραίοι, μυστηριώδεις και χαρούμενοι όπως οι συμπατριώτες μου Βραζιλιάνοι» λέει το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret. Υποστηρίζει ότι τα ωραιότερα καλοκαίρια της τα έχει περάσει στο Λίπαρι και στην Παναρέα, στην καρδιά των Αιολίδων Νήσων, πάνω ακριβώς από τη Σικελία. «Με τρελαίνει αυτή η εκπληκτική, άγρια ομορφιά των ηφαιστείων» λέει η βραζιλιάνα καλλονή. «Οπως λένε, άλλωστε, οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή μου είμαι… γυναίκα-ηφαίστειο» συμπληρώνει και γελάει δυνατά.

Η Αλεσάντρα Αμπρόζιο θεωρείται, σύμφωνα με όλους αυτούς οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να σκιαγραφήσουν κατά καιρούς την προσωπικότητά της, μια γυναίκα με ιδιαίτερα έντονη σεξουαλικότητα. «Εχω μεγάλες απαιτήσεις από τους παρτενέρ μου στο κρεβάτι» φέρεται να έχει δηλώσει το κορίτσι που έγινε εξώφυλλο σε περισσότερα από 70 διεθνή περιοδικά, περπάτησε στις πασαρέλες του Armani, της Prada, των Dolce & Gabbana και φορούσε για αρκετό καιρό στον καρπό της ένα χρυσό Rolex, ως μία από τις παγκόσμιες πρέσβειρες της διεθνούς φήμης ωρολογοποιίας. «Αν ο άντρας δεν διαθέτει φαντασία την ώρα του σεξ και οι κινήσεις του είναι μηχανικές, τότε για μένα η ιστορία έχει τελειώσει. Οσο όμορφος και αν είναι ο παρτενέρ μου, η απογοήτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη αν στις ερωτικές στιγμές, σε ένα δωμάτιο του Hotel Villa de Pasquale με φόντο την καταγάλανη θάλασσα, εκείνος αποδειχθεί ξενέρωτος και σου κατεβάσει τη λίμπιντο στον… πάτο του ηφαιστείου» θεωρητικολογεί η Αλεσάντρα.

«Μου αρέσει να με διεκδικεί ο άντρας. Θέλω έναν άντρα γεμάτο εκπλήξεις, απρόβλεπτο, αρχετυπικό κυνηγό. Διαφορετικά, είναι μάλλον δύσκολο να διατηρήσει το ενδιαφέρον μου» λέει.

Το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Αλεσάντρα, η «σπίθα» ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα πρέπει να γίνεται πιο δυνατή. «Μια έξυπνη γυναίκα ξέρει πάντα πώς να κεντρίζει το ενδιαφέρον του συντρόφου της» σημειώνει. «Ακόμη και αν γύρω του βρίσκονται καινούργιοι πειρασμοί» συνεχίζει. «Πολλοί πιστεύουν πως όταν μια γυναίκα είναι εντυπωσιακή, διάσημη, πλούσια, με δεκάδες εξώφυλλα και εκατοντάδες άντρες να τη θαυμάζουν, τότε εκείνη δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε. Λάθος! Στην πραγματικότητα, καμία γυναίκα δεν είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού» υπογραμμίζει.

Η Αλεσάντρα πιστεύει ότι οι άντρες θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό την περίοδο των διακοπών. «Κάτι που να μην είναι προβλέψιμο» λέει. «Ο καυτός μήνας Αύγουστος είναι για μένα η εποχή όπου μπορώ να δώσω τα πάντα στον σύντροφό μου. Μακριά από συζητήσεις για μπίζνες και συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων. Τι καλύτερο από το να μην αναλώνεσαι σε ανούσιες συζητήσεις και να κοιτάζεις απλώς το φεγγάρι». Ο ήχος της σάμπα από μια παρέα πλανόδιων μουσικών οι οποίοι την έχουν αναγνωρίσει την κάνει να σηκωθεί από τη θέση της και να λικνιστεί για λίγα δευτερόλεπτα στον ρυθμό της. Εκεί, στην περίφημη παραλία της Σπιάντζα Μπιάνκα, κάτω από τα βουνά του Λίπαρι.