Aυτοπροσδιορίζεται ως «παιδί της εργατικής τάξης από τα βλάχικα Απαλάχια Ορη». ∆εν του φαίνεται. Αν ο Μπόιντ Χόλµπρουκ ήταν γνωστός για κάτι προτού εκτοξεύσει τη διεθνή αναγνωρισιµότητά του µε το «Narcos», τη σειρά του Netflix για τη ζωή και τον θάνατο του κολοµβιανού βαρώνου των ναρκωτικών Πάµπλο Εσκοµπάρ, αυτό υπήρξε η γνήσια αρρενωπή οµορφιά που τον έκανε µοντέλο των Hugo Boss, Dior Homme, Calvin Kein.
Γεννηµένος το 1981 στο Πρέστονµπεργκ του Κεντάκι, σπούδασε κινηµατογραφία στο Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης χάρη στα χρήµατα που κέρδισε από το µόντελινγκ και ηθοποιία στο γνωστό William Esper Studio, από όπου έχουν αποφοιτήσει ονόµατα όπως οι Τζεφ Γκόλντµπλαµ και Τζον Μάλκοβιτς. Εν συνεχεία ακολούθησε τη συµβουλή του συναδέλφου και συµπατριώτη του από το Κεντάκι, Μάικλ Σάνον: «Βρες δουλειά σε όποιο θέατρο µπορείς» του είχε πει ο αντίπαλος του Σούπερµαν στον «Ανθρωπο από ατσάλι».
Με εφαλτήριο το σανίδι, λοιπόν, βρέθηκε ο Χόλµπρουκ το 2008 στα γυρίσµατα του «Milk» του Γκας βαν Σαντ να δίνει το έναυσµα για να πει την πρώτη του ατάκα στην ταινία το είδωλό του, ο βραβευθείς µε Οσκαρ για την ερµηνεία του στο φιλµ Σον Πεν. Της σχολής του Λίαµ Νίσον και του Κρίστιαν Μπέιλ, τους οποίους κατονοµάζει ως ηθοποιούς αναφοράς για τον ίδιο, µπήκε απευθείας στο πετσί του ρόλου του Στιβ Μέρφι, του πράκτορα της DEA, της αµερικανικής Υπηρεσίας ∆ίωξης Ναρκωτικών που επιφορτίζεται µε την αποστολή να κυνηγήσει τον Εσκοµπάρ µε κάθε δυνατό µέσο.
Εχοντας µόλις χωρίσει µε την αρραβωνιαστικιά του, την ηθοποιό Ελίζαµπεθ Ολσεν, διά τηλεφώνου, και έχοντας πληροφορηθεί την ίδια µέρα τον θάνατο του φίλου και µέντορά του στη φωτογραφία Ντέιβιντ Αρµστρονγκ, το µόνο που ήθελε ήταν να δουλέψει µέχρι τελικής πτώσης: «Είπα στον εαυτό µου «Aυτό είναι. Ας το κάνουµε. Πάµε, εσύ κι εγώ, ας πλακωθούµε»».
Βρήκε τον πραγµατικό Στιβ Μέρφι και συζήτησε µαζί του για τον ρόλο. Πήρε τον συµπρωταγωνιστή του Πέδρο Πασκάλ και απευθύνθηκαν στην ακαδηµία των πρακτόρων του FBI στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. «Μείναµε εκεί µία εβδοµάδα, εκπαιδευτήκαµε µαζί µε τους δόκιµους που περνούν µια σειρά µαθηµάτων 19 εβδοµάδων περί επιδροµών και αλληλοπυροβολούνται µε λαστιχένιες σφαίρες» έλεγε στις 12 Σεπτεµβρίου στο «Harper’s Bazaar». Αφού τον έβαλαν στο στόχαστρο µε άσφαιρα και τον εκτέλεσαν εικονικά, ο Χόλµπρουκ µπήκε στην υψηλών οκτανίων παραγωγή του «Narcos», τη σκηνοθετηµένη µε τους καταιγιστικούς ρυθµούς και την πρωτοπρόσωπη αφήγηση (στο ύφος των περί Μαφίας επών του Μάρτιν Σκορσέζε) και βγήκε από την πρώτη σεζόν διάσηµος. «Πηγαίνω στην Παταγονία και ξέρουν τη σειρά» δήλωνε από το σπίτι του στην ύπαιθρο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Με τον δεύτερο κύκλο του «Narcos» να κερδίζει ήδη επαίνους από κριτικούς και κοινό, ο επόµενος σταθµός του Χόλµπρουκ, το 2017, είναι το σίκουελ του «Wolverine», όπου υποδύεται τον εχθρό του οµώνυµου ήρωα των «Χ-Μen». Στο µεταξύ, είναι το νέο πρόσωπο της καµπάνιας για το άρωµα Diesel Bad, τρέχει  τη δική του εταιρεία µε παραγωγές, τρέχει γενικά: «Είµαι λίγο σαν το κουνελάκι των µπαταριών Energizer» έλεγε στο δικτυακό περιοδικό «Mr Porter». «Πέφτω κάτω και αµέσως ξανασηκώνοµαι».
Στα 35 του ίσως είναι νέος για να γνωρίζει το «Tubthumping» των Chumbawamba από το 1997, οι στίχοι του όµως τον περιγράφουν απόλυτα: «I get knocked down by I get up again / You’re never gonna keep me down».