Οκτώ Impact Hubs από όλη την Ευρώπη (Άμστερνταμ, Αθήνα, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Στοκχόλμη και Βιέννη), ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέτουν σε εφαρμογή ένα Scaling Program που αφορά στις κοινωνικές επιχειρήσεις προσκαλώντας κοινωνικούς επιχειρηματίες και καινοτόμους να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. 

Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η υποστήριξή τους ώστε να αναβαθμίσουν με επιτυχία τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην κοινωνική καινοτομία και αποφέροντας ένα θετικό αποτέλεσμα στο κοινωνικό σύνολο.

Καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών αλλά και περιβαλλοντικών προκλήσεων στην Ευρώπη γεννιούνται καθημερινά. Ωστόσο, οι περισσότερες αποτυγχάνουν να αναπτυχθούν και περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο. Ο «τροχός» επανεφευρίσκεται διαρκώς και προκαλείται τεράστια σπατάλη πόρων και χρόνου.

Το Ιmpact Hub Scaling είναι σχεδιασμένο για όλες αυτές τις κοινωνικές επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να αναπτυχθούν και να περάσουν στο επόμενο βήμα. Κοινωνικοί επιχειρηματίες, διαμορφωτές, ριζοσπάστες, οραματιστές, καινοτόμοι έχουν την ευκαιρία να φέρουν θετικά αποτελέσματα αναβαθμίζοντας τις επιχειρήσεις τους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Οι σύμβουλοι και οι εμπειρογνώμονες του Impact Hub Scaling Program θα είναι δίπλα σε κάθε βήμα τους – είτε μέσω συμπράξεων, είτε μέσω επέκτασης ή franchising – προκειμένου να προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση, προσφέροντας εξατομικευμένη υποστήριξη στους επιχειρηματίες που θα επιλεγούν. Το Impact Hub Scaling Program δίνει στους κοινωνικούς επιχειρηματίες και καινοτόμους τη δυνατότητα συνεργασίας με scaling σύμβουλους στα Impact Hubs του Άμστερνταμ, της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Μιλάνου, της Στοκχόλμης και της Βιέννης.

Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες έχουν ήδη προσκληθεί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 22 Απριλίου 2015 μέσω της ιστοσελίδας athens.impacthub.net/scaling-program

***Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Αθήνα, 210 3210146