Οι αγώνες τύπου «mud run» ήταν άγνωστοι μέχρι σήμερα στη χώρα μας, όμως μιά γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο δείχνει ότι τέτοιοι αγώνες γίνονται με επιτυχία σε αρκετά μέρη του κόσμου. Ένα mud run συνδυάζει τον αθλητισμό και τη γυμναστική με τη διασκέδαση, αφού στη θεωρία είναι ένας κανονικός αγώνας ανωμάλου δρόμου, όμως στην πράξη είναι μιά αφορμή για να διασκεδάσουν οι συμμετέχοντες, περνώντας μέσα από λασπολακούβες και κατάλληλα διαμορφωμένα φυσικά εμπόδια που θυμίζουν στρατιωτικό «στίβο μάχης» με πολύ νερό και την απαραίτητη λάσπη.

Ένας τέτοιος αγώνας έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου στις Αλυκές Αναβύσσου, και συγκέντρωσε ανέλπιστα υψηλό αριθμό συμμετεχόντων. «Είχαμε υπολογίσει ότι για πρώτη φορά και για κάτι που είναι άγνωστο στη χώρα μας, δεν θα έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές, όμως τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού εξαντλήθηκαν τα 530 τσιπάκια χρονομέτρησης που είχαμε φέρει και αναγκαστήκαμε να βάλουμε στην ουρά και άλλους 250 δρομείς χωρίς τσιπάκι», λέει στο ΒΗΜΑΜΕΝ ο διοργανωτής του αγώνα, κ. Γρηγόρης Χρυσός. «Είχαμε συμμετοχές από κάθε χώρο: ήταν αρκετοί δρομείς από τους τακτικούς των δρόμων βουνού, όμως μαζεύτηκαν και αρκετοί σερφίστες από τη διπλανή παραλία, κάποιοι ποδηλάτες, ενώ είχαμε και πάρα πολλές γυναίκες», συμπληρώνει.
Τα αποτελέσματα στο αγωνιστικό σκέλος δεν είχαν τόση σημασία όσο σε έναν κανονικό αγώνα, όμως ο Ευγένιος Ζακυνθινός, ο Αλέξανδρος Καθάριος και ο Γιώργος Μπάτας τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Ελένη Κλαπανάρα. Όσοι δεν προνόησαν να φύγουν γρήγορα στην εκκίνηση, έχασαν χρόνο γιατί «μποτιλιαρίστηκαν» παρακάτω σε κάποια εμπόδια, όμως στον τερματισμό ήταν όλοι ευχαριστημένοι γιατί είχαν περάσει καλά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και επίδοσης.
Το 1o Mud Run ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο. Οι διοργανωτές κρατούν τα καλά δείγματα από την ανταπόκριση συμμετεχόντων και χορηγών και υπόσχονται ότι θα επανέλθουν σύντομα με την επόμενη διοργάνωση.