Οι Keep Shelly in Athens είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγκροτήματα που κάνουν πραγματικά αίσθηση στο εξωτερικό. Πριν από λίγο καιρό γύρισαν στην Αθήνα από την πρώτη αμερικανική περιοδεία τους και τώρα ετοιμάζονται να επιστρέψουν πάλι εκεί για να παίξουν live στο Coachella, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου.

Ποια είναι η ιστορία των Keep Shelly in Athens;

«Η μπάντα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2010. Αρχικά, ανεβάσαμε κάποια κομμάτια μας στο ΜySpace και όσα ακολούθησαν έγιναν πολύ γρήγορα. Τα τραγούδια μας ξεκίνησαν να παίζουν σε κάποια μπλογκ και ραδιόφωνα του εξωτερικού και στη συνέχεια άρχισαν να καταφτάνουν κάποιες προτάσεις για επικείμενες συνεργασίες και συναυλίες. Εμείς συνεχίζαμε να γράφουμε τραγούδια και να κυκλοφορούμε κάποια EPs και singles. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Οσον αφορά το όνομά μας, αυτό ήρθε σχεδόν μεταφυσικά. Συνδέσαμε την πόλη μας, τη γειτονιά μας και τη… Shelly».

Σας επηρέασαν οι ζωντανές εμφανίσεις στην Αμερική;

«Δεν γνωρίζουμε αν μας άλλαξαν σε κάτι. Ωστόσο, συνειδητοποιήσαμε ότι πλέον τα πράγματα είναι σοβαρά, πέρα από την ευκολία της homemade μουσικής μας».

Γιατί δεν έχετε κυκλοφορήσει κάτι σε ελληνικό label;

«Απλώς δεν έτυχε. Ισως ήταν θέμα συγκυριών και timing. Οταν δεχτήκαμε προτάσεις από κάποιες αξιόλογες ελληνικές εταιρείες, είχαμε ήδη συμφωνήσει με label του εξωτερικού».

Διαδίδεται ότι είστε απρόσιτοι. Αληθεύει κάτι τέτοιο;

«Αν και δεν ισχύει απόλυτα αυτό, προτιμάμε να ρίχνουμε το βάρος στη μουσική μας και αποκλειστικά σε αυτή. Παρ’ όλα αυτά, δεν κρυβόμαστε, τουλάχιστον στις συναυλίες μας».

Τι μουσική θα λέγατε ότι παίζετε σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει;

«Αυτό που κάνουμε είναι ηλεκτρονική ατμοσφαιρική μουσική, σε κάπως πιο pop φόρμες ίσως».

Πώς αισθάνεστε για το ότι θα παίξετε στο Coachella;

«Είναι πολύ ευχάριστο. Πραγματικά χαιρόμαστε πολύ που θα μας δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί η μουσική που δημιουργούμε σε ευρύτερο ακροατήριο».

Ο κόσμος που συναντάτε στο εξωτερικό σάς μιλάει για την κρίση στην Ελλάδα;

«Ναι, φυσικά. Και εκτός από το να κάνουν ερωτήσεις για την κατάσταση εδώ, μας λένε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους».

Τι σας αρέσει στην Αθήνα και τι θα αλλάζατε;

«Η Αθήνα είναι η πόλη μας και με κάποιον μυστήριο τρόπο μάς μαγεύει, με όλο αυτό το ακανόνιστο και χαοτικό σκηνικό της. Δυστυχώς, υπάρχουν και στιγμές που μας τρομάζει. Αρκεί, όμως, μια κατάδυση στα σπλάχνα της για να ανακαλύψουμε ξανά όμορφα βλέμματα και γωνιές που ξεπηδούν από το χάος της. Θα πρέπει ωστόσο κάποια στιγμή, όλοι όσοι ζούμε σε αυτή, να της δείξουμε λίγο περισσότερο σεβασμό από αυτόν που της έχουμε δείξει τον τελευταίο καιρό».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Μουσική σε όλους τους τομείς: συναυλίες, καινούργια ρεμίξ, καινούργια κομμάτια κι άλλες συναυλίες».

BALEARIC ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ!

Το ΕP των Keep Shelly in Athens «Our Own Dream» κυκλοφόρησε πριν από τρεις μήνες, από τη Forest Family Records. Το ντουέτο θα εμφανιστεί στο μουσικό φεστιβάλ Coachella στις 14 και στις 21 Απριλίου.