Στη σημασία του βιολογικού κρασιού και στη γνωριμία μερικών από τις πιο αντιπροσωπευτικές ετικέτες θα εστιάσει το 1ο Φεστιβάλ Βιολογικού Κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 1η Ιουνίου. Δεκάδες οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα θα εκπροσωπηθούν στο Roof Garden του ξενοδοχείου Lotus Center (Ερμού 95) από τις 15:00 έως τις 23:00.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου ενημερωτικές διαλέξεις από επιστήμονες σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια και πιστοποίηση αλλά και συζητήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς γύρω από τους βιολογικούς και φυσικούς οίνους. Παράλληλα, για τους λάτρεις των γλυκών, ο αντιπρόεδρος της λέσχης αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, pastry chef Σωτήρης Λασκαρίδης με την ομάδα του θα προσφέρουν επιδόρπια φτιαγμένα με οργανική σοκολάτα.

Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία της Ermou Spirits Κάβα Πιτταράς και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Botilia.gr, Wine Kingdom, Εnarxis, Trinity Ε.Π.Ε. & All About Wine στην προσπάθειά τους να προβάλλουν το βιολογικό κρασί, τα κτήματα και τα οινοποιεία που αντιπροσωπεύουν.