Το Aegean Breeze, το λευκό ξηρό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παράγεται από τη μοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου. Με έντονη προσωπικότητα και φρουτώδη χαρακτήρα, καθάριο χρώμα και ηλιόλουστες πρασινωπές ανταύγειες, εκπλήσσει με τη μεταλλικότητα και τη δροσιά του. Η οξύτητά του το καθιστά ιδανικό για θαλασσινούς μεζέδες, ενώ παντρεύεται άριστα με τη σάρκα μεγάλων ψαριών, όπως η τσιπούρα.

Ο executive chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Βαγγέλης Μπιλιμπάς, εμπνευσμένος από το «Aegean Breeze – Αγέρι του Αιγαίου» δημίουργησε τη συνταγή «τσιπούρα πεταλούδα με μπρινουάζ λαχανικών», η οποία παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά στο Γαστρονομικό Φόρουμ της HORECA 2017.

Συνταγή

Υλικά

1 μεγάλη τσιπούρα

400 γραμμάρια καρότο, κολοκύθι , πιπεριά, κρεμμύδι και σπανάκι, όλα κομμένα σε μικρά ζάρια (μπρινουάζ)

200 ml Aegean Breeze, του Ε.Ο.Σ Σάμου

Αλάτι , πιπέρι.

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε την τσιπούρα και από τις δυο πλευρές μέχρι την ουρά χωρίς όμως να τερματίσουμε το μαχαίρι. Κόβουμε εσωτερικά το κόκκαλο και έτσι έχουμε δυο φιλέτα ψαριού ενωμένα στην ουρά τους. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά και σβήνουμε με το Aegean Breeze του ΕΟΣ Σάμου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, αποσύρουμε και γεμίζουμε την τσιπούρα ρολάροντας προς το εσωτερικό έτσι που να σχηματιστεί μια πεταλούδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με σαλάτα κινόα και λάδι με φύκια. Εναλλακτικά με λάδι μαϊντανού.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Περισσότερα στο www.samiaampelos.gr