Τα απεριτίφ είναι τα οινοπνευματώδη που ανοίγουν την όρεξη και το δείπνο, καθώς προετοιμάζουν τον ουρανίσκο να δεχθεί και να απολαύσει το μενού που θα ακολουθήσει. Εχουν ελαφριά γεύση και ενίοτε μικρές δόσεις γλυκύτητας. Πολλές φορές έχουν ως βάση τους κάποιο πικρό λικέρ όπως το Aperol που τα τελευταία χρόνια, χάρη στο φωτεινό του χρώμα και στη γλυκόπικρη γεύση του, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

80 ml Bitter Aperitivo Liqueur (Campari, Aperol)

80 ml τζιν

120 ml Crème de Mure liqueur

80 ml χυμό λάιμ

μερικά φύλλα λουίζας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο σέικερ και τα χτυπάμε. Μοιράζουμε τριμμένο πάγο στα ποτήρια και γεμίζουμε με το περιεχόμενο του σέικερ. Γαρνίρουμε με φύλλα λουίζας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.