Η ιστορία λέει πως το eggnog ήταν το ποτό της αριστοκρατίας του 17ου και του 18ου αιώνα, διότι την εποχή εκείνη τα αβγά και το γάλα δεν ήταν εύκολα προσβάσιμα από τις λαϊκές τάξεις. Αργότερα, καθώς το ποτό διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο, απέκτησε και πολλές παραλλαγές: στο Πουέρτο Ρίκο, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν γάλα καρύδας και ρούμι!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

240 ml κονιάκ VSOP
80 ml σιρόπι ζάχαρης
4 ολόκληρα φρέσκα αβγά
80 ml κρέμα γάλακτος
160 ml φρέσκο γάλα
μοσχοκάρυδο τριμμένο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε. Σερβίρουμε με πάγο. Γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η παραλλαγή στην οποία προσθέτουμε και λίγο ρούμι παλαιωμένο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.