Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, άμετρη φρεσκάδα και γευστικό όγκο.

Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντίνειας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από ένα ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Ηαυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για πέντε μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (finelees),του προσδίδειπλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη Μαντίνεια ΠΟΠ.

Χρώμα ξανθό με αποχρώσεις άμμου. Στη μύτη, ξεφεύγει από τα κλασικά αρώματα και οδηγείται σε πιο πολύπλοκα που θυμίζουν αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα όπως παπάγια, μάνγκο και yuzu, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών.

Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή φρεσκάδα, ντυμένη με αρώματα περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu, χαρίζοντας ανεπαίσθητα γλυκό τελείωμα.

Το ΤΗΕΑ finelees είναι καθαρά λευκό κρασί φαγητού που αναζητά πλούσιες γεύσεις στο πιάτο, με μεγάλο εύρος στη μαγειρική, μοντέρνα έως παραδοσιακή, από ψάρια έως κρέας, αλλαντικά και πλούσια κρεμώδη τυριά. Συνοδέψτε το με μοσχαράκιγάλακτος,ψαρονέφρι,πουλερικά,ριζότο και πάστες με λαχανικά ή σαφράν, καρμπονάρα,λεμονάτο κατσικάκι φούρνου ή φρικασέ.Απολαύστε το σε ποτήρι μεσαίου όγκου στους 10°C, max 12°C.