Η λευκή ΜΙΚΡΗ ΚΙΒΩΤΟS αποτελείται από τις δυο ποιοτικότερες ελληνικές ποικιλίες: τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο. Ο 20 στρεμμάτων αμπελώνας του κτήματος Λαντίδη, βρίσκεται σε μια κοιλάδα υψομέτρου 550 μέτρων στους πρόποδες του Σκιερού όρους στη Σκοτεινή Αργολίδας, μέσα σε ένα παρθένο δάσος από έλατα όπου τα σταφύλια να ωριμάζουν τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη μέχρι τις πρώτες του Οκτώβρη, προστατευμένα από την ηλιακή υπερέκθεση και τις υψηλές θερμοκρασίες. Πέρα από το μοναδικό μικρόκλιμα, τα αμπέλια της περιοχής χυμώδη και εκφραστικά από το γεμάτο υγρασία κοκκινόχρωμα, αποκτούν νεύρο και ζωντάνια, εξασφαλίζοντας κορυφαία πρώτη ύλη για την λευκή ΜΙΚΡΗ ΚΙΒΩΤΟ.

Την ίδια στιγμή η ερυθρή ΜΙΚΡΗ ΚΙΒΩΤΟS αποτελείται από τις δυο μοναδικές ποικιλίες Αγιωργίτικο και Ξινομαυρο. Οι αμπελώνες που βρίσκονται στον ορεινό Ασπρόκαμπο Νεμέας αλλά και στο Αμύνταιου της Φλώρινας δίνουν μια κορυφαία πρώτη ύλη που οινοποιείται με την χρήση φυσικών, γηγενών «μυκητών» ξεκινώντας με 5ημερη κρύα εκχύλιση ( 6-8 Celcium). Το 60% της παραγωγής υποδέχονται τα ξακουστά γαλλικά βαρέλια Allier και το 40% τα Καυκάσου για μια πολύγλωσση και πληθωρική παλαίωση. Το τελικό χαρμάνι δίνει ισορροπία του δυναμικού μπλενταρίσματος των διάφορων τύπων βαρελιών και τον παλμό ενός υποσχόμενου αλλά και στιλάτου οίνου.

Περισσότερα στο www.lantides.gr

Τα κρασιά Λαντιδη θα τα βρείτε σε κάβες και εστιατόρια.