Πρέπει να έχεις έναν πολύ ισχυρό λόγο για να μην αφεθείς στις απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει το POINT a, του ξενοδοχείου Ηρώδειο. Να πιεις ας πούμε ένα δροσερό κοκτέιλ με θέα. Ή να φας ένα αποδομημένο ιμάμ μπαϊλντί με φουρνιστές τομάτες και καπνιστά κρεμμύδια, που παρουσιάζεται στο πιάτο σαν λιλιπούτειος κήπος. Ή να γεμίσεις με γευστικές αναμνήσεις καθώς στο στόμα σου «σκάνε» τα γεμιστά με κρέμα φέτας. Να δοκιμάσεις κεμπάπ με γιαούρτι και κυπριακές πίτες, μυκονιάτικη σαλάτα με κοπανιστή και λούτζα, καγιανά με καβουρμά. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τον κατάλογο ολόκληρο, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από κάθε δημιουργία: εκλεπτυσμένες γεύσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, με φρέσκα υλικά από μικρούς παράγωγους και έμφαση στην ποιότητα. Ο bartender Λευτέρης Σοφαντζής υπογράφει μοναδικά signature cocktails, ενώ οι σεφ Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης συνθέτουν εκμαυλιστικά πιάτα. Επιπλέον υπάρχει και μια μικρή γαστρονομική έκπληξη: σεφ και bartender ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μοναδικό συνδυασμό, τα tapas cocktails, όπου το κάθε κοκτέιλ συναντά το γευστικό του ταίρι.

Το καλοκαίρι στο POINT a είναι όμως πολύ όμορφο και για άλλους λόγους. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ναό του Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, και η θέα της Ακρόπολης ανοίγεται μαγευτική μπροστά σας σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Από τις πιο όμορφες και γευστικές ταράτσες του Κέντρου.
POINT a, ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλλι 4, τηλ. κρατήσεων 210 9236832, www.acropolispoint.com. Καθημερινά 19.00 με 1.00 από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο