Λαμπερός και λεμονάτος οίνος από το Κτήμα Βογιατζή, στη λίμνη Πολυφύτου, στον Βελβεντό Κοζάνης, με γεμάτο, πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση. Η «μοσχατίζουσα» Malvasia Aromatica (50%), που περνά από βαρέλι και δίνει έναν ελαφρώς fumé χαρακτήρα στον Λευκοτσικνιά, συμπληρώνεται πολύ όμορφα από τις τραγανές οξύτητες που παίρνει από το Ασύρτικο (50%). Συνδυάστε τον Λευκοτσικνιά με πιάτα που συνοδεύονται από λεμονάτες σάλτσες και λιπαρά τυριά που αναδεικνύουν την οξύτητά του.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.