Αυτή τη φορά ο Αγγελος Ρούβαλης εξερευνά τα μεγάλα λευκά κρασιά της ορεινής Αιγιάλειας και παρουσιάζει τη σειρά «Μίτος της Αριάδνης», η οποία συνδυάζει ελληνικές με διεθνείς ποικιλίες.

Συγκεκριμένα η σειρά αποτελείται από δύο πολύ ιδιαίτερες ετικέτες που προκύπτουν μέσα από τον συνδυασμό αγαπημένων οινικών γεύσεων. Στη φιάλη με την χρυσή ετικέτα, συναντώνται οι ποικιλίες του Viognier και του ελληνικού Ροδίτη. Το αποτέλεσμα; Ενα κρασί με λευκοκίτρινο χρώμα και σύνθετο άρωμα φρέσκων, άγουρων λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων που κορυφώνουν την απόλαυση σε όλο το στόμα, αφήνοντας πίσω μια γευστική αίσθηση που κολακεύει πιάτα με λευκό κρέας, ψητά ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

Το μπλε χρώμα της δεύτερης φιάλης σηματοδοτεί την ένωση του Sauvignon Blanc με το σπάνιο Ασύρτικο. Στην Αιγιαλεία, το Ασύρτικο εκφράζει την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά και το terroir της περιοχής, με την ορυκτότητα και τα εσπεριδοειδή να διακρίνονται στη γεύση του. Το καθαρό λευκοκίτρινο χρώμα του και το έντονο άρωμά του μαγνητίζουν ήδη από το άνοιγμα της φιάλης. Αρώματα από πράσινα αμύγδαλα και φρέσκο φιστίκι Αιγίνης εμπλουτίζονται από τα κλασσικά αρώματα του Sauvignon blanc της ορεινής Αιγιαλείας (άγουρα εσπεριδοειδή, σπαράγγια, grapefruit). Η μπλε φιάλη συνοδεύει εξαιρετικά λιπαρά ψάρια στη σχάρα, οστρακοειδή σε όλες τις γευστικές εκδοχές τους, αρμυρά και λιπαρά τυριά και κυνήγι.

Περισσότερα στο www.rouvaliswinery.gr