Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει το έργο του «Συμπόσιον» στη σκηνή της αίθουσας«Αιμίλιος Ριάδης» του Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για ένα έργο με μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα που εκτείνονται από τον Ομηρο και τον Ευριπίδη μέχρι τον Καβάφη και τον Ρίτσο, με θέμα πάντα το κρασί και τον έρωτα.

Ο συνθέτης μάλιστα αντλεί υλικό από την ποιητική τριλογία «Ο Οίνος στην Ποίηση» – εκδόθηκε για λογαριασμό του Ιδρύματος «Φανή Μπουτάρη» το 1995 – αναδεικνύοντας την πολιτισμική και συμβολική αξία του κρασιού και του έρωτα στην αδιάκοπη πορεία της ελληνικής γλώσσας, στο μάκρος 25 αιώνων.

Ερμηνεύουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Μέλα Γεροφώτη, ενώ συμμετέχουν ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Παυλάκος με τον Δημήτρη Μαραμή στο πιάνο. Στην αφήγηση ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Mετά το πέρας της συναυλίας ο οίνος θα συνεχίσει να ρέει και στο φουαγιέ του Μ2 ευφραίνοντας τις καρδιές των ακροατών, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασιά από τους πρόποδες του Βερμίου και των αμπελώνων του Αμύνταιου, όπου εκτείνονται οι αμπελώνες του κτήματος Κυρ Γιάννη.