Αν βρεθείς στη Μυτιλήνη, μην αρκεστείς στο ούζο. Στο wine bar Nirvana θα βρεις μεγάλη λίστα κρασιών, εμπνευσμένα κοκτέιλ και τα αντίστοιχα «μεζεδάκια» τους. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην προκυμαία, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι κάνεις χαμηλή πτήση πάνω από το λιμάνι. Ο Βίκτωρας Ταπανλής φροντίζει για τα πάντα και ανανεώνει συνεχώς τον κατάλογο των τάπας, που εδώ προσφέρονται σε νησιώτικη, αιγαιοπελαγίτικη εκδοχή. Το μενού αλλάζει σύμφωνα με την εποχή και έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Φουρνιστό χοιρινό με ελιές, λιαστή ντομάτα και τριμμένη φέτα, σπαγκέτι με πέστο δυόσμου και λεπτοκομμένα κολοκυθάκια, φιλέτο κοτόπουλου γεμισμένο με τυρί μαστέλο και σάλτσα μαστίχας, σκαλοπίνια μοσχαρίσια με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκα μανιτάρια, σπαγκέτι με μελιτζάνες και πιπεριές, μπουτάκια κοτόπουλου καραμελωμένα, γύρος από ψαρονέφρι με διάφορα μυρωδικά. Από τα γλυκά, το εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, το μιλφέιγ και το παγωτό αρμενοβίλ με σοκολάτα και κροκάν είναι από μόνα τους ικανά να σε πείσουν να περάσεις από το Nirvana.

Nirvana: Χριστουγέννων 1944, λιμάνι Μυτιλήνης, τηλ. 22510 32222

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.