Στο Βέλγιο οι μοναχοί φτιάχνουν υπέροχες μπίρες στα μοναστήρια τους. Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε με μία δική μας φράση τη γνωριμία μας με την μπίρα Grinbergen θα επιλέγαμε αυτήν. Μέσα από ένα ταξίδι 900 ετών, η ιστορία της Grimbergen ξεδιπλώνεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Βέλγιο. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1128, ενώ ακόμη και σήμερα παράγεται υπό την αυστηρή επίβλεψη των μοναχών, με συνταγή που έχει παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο. Σήμερα, η μπίρα διατίθεται και στην ελληνική αγορά σε τρεις γεύσεις: Η Grimbergen Blonde αποτελεί μία απαλή ale μπίρα με 6,7% αλκοόλ, η οποία χαρακτηρίζεται από ξανθό λαμπερό χρώμα, πυκνό κρεμώδη αφρό και άρωμα από ώριμα φρούτα με πικάντικες νότες γαρύφαλλου. H βελγικού τύπου White μπίρα Grimbergen Blanche, με 6% αλκοόλ, διακρίνεται για το ανοιχτό ξανθό χρώμα της και τον πλούσιο κρεμώδη αφρό της, ενώ η Double, είναι μία διπλής ζύμωσης ale μπίρα με 6,5% αλκοόλ, η οποία ξεχωρίζει για τον κρεμώδη αφρό και το σκούρο κόκκινο χρώμα της. Το άρωμα καραμέλας, αποξηραμένων δαμάσκηνων και βύνης ταιριάζει ιδανικά με κρεατικά και αλλαντικά, αλλά και με πλούσια γλυκά. Πίνεται παγωμένη στους 6 οC και διατίθεται στην Ελλάδα από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.