Ενα ελαφρύ κοκτέιλ στο οποίο το τριαντάφυλλο κυριαρχεί παίρνοντας λίγη από τη δροσιά μιας λεμονάδας είναι το ιδανικότερο ποτό για να υποδεχτούμε τα ανοιξιάτικα βράδια. Το άρωμά του παραπέμπει στο παραδοσιακό λουκούμι τριαντάφυλλο και στο υποβρύχιο τριαντάφυλλο και ανασύρει από τις μνήμες μας απογεύματα με κεράσματα και δροσερές λεμονάδες. Ανάλογα με τη γευστική κατεύθυνση που θέλετε να του δώσετε, επιλέξτε ως γαρνιτούρα ανάμεσα σε μια φέτα λεμονιού ή μια καραμέλα τριαντάφυλλο.

ΥΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι του κοκτέιλ)

50 ml βότκα

25 ml χυμό λεμονιού

25 ml σιρόπι τριαντάφυλλο (στις κάβες)

λίγο τριμμένο πάγο

70 ml σόδα

1 φέτα λεμόνι ή 1 καραμέλα τριαντάφυλλο, για τη γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο ποτήρι τη βότκα, τον χυμό, το σιρόπι και λίγο πάγο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι.

Απογεμίζουμε με τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά.

Γαρνίρουμε με 1 φέτα λεμόνι ή 1 καραμέλα τριαντάφυλλο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.