Το απόσταγμα από στέμφυλα, όπως λέμε στην Ελλάδα το τσίπουρο, πίνεται σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας, σε κάθε περίσταση. Με μεζέ ή με κυρίως φαγητό, για απεριτίφ ή για χωνευτικό, σκέτο ή νερωμένο, με πάγο ή χωρίς, σε χαρά ή σε λύπη.

Συνήθως επιλέγω κάποιο από τα αποστάγματα – διπλής απόσταξης, παρακαλώ – του συμπολίτη μου Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, αρωματικά και μονοποικιλιακά, από τις ποικιλίες Ροδίτη, Μοσχάτο, Chardonnay, Merlot, Cabernet και Ξινόμαυρο, με βελούδινη γεύση, κρυστάλλινη διαύγεια και μακρά επίγευση, πραγματικά «διαμάντια», όπως τα λέει εκείνος. «Και τι χρειάζεται για να γίνουν τέτοια “διαμάντια”;» ρωτώ τον πληθωρικό και δημιουργικό Ανέστη και εκείνος αποκρίνεται: «Η φύσις, η τέχνη και ο άνθρωπος»!

Α. Μπαμπατζίμ ΟΕ, Αρκαδιουπόλεως 17, τηλ. 2310 519705, e-mail: info@babatzim.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.