Η αναζήτηση της αυθεντικότητας είναι ένα συνεχές ταξίδι, μια επιλογή ζωής. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος, που αναζητούν το στυλ, που αγαπούν τη μοναδικότητα. Σε αυτούς απευθύνεται ο κόσμος του Chivas Made for Gentlemen, o oποίος προχωρά σε νέες συνεργασίες με βρετανικά brand, διαδίδοντας την κουλτούρα του Chivas.

Για το 2014 το Chivas Regal συνεργάζεται με τη βραβευμένη βρετανική ωρολογοποιία Βremont, γνωστή για την κατασκευή χρονογράφων που ξεχωρίζουν για τη μηχανική τελειότητά τους. Το αποτέλεσμα; Ο σχεδιασμός της συλλεκτικής συσκευασίας Chivas 12 Made for Gentlemen by Βremont. Εδώ, ο γενναιόδωρος χαρακτήρας του Chivas Regal 12 ετών συναντά ένα εξαιρετικό design item, καλωσορίζοντας τις φετινές γιορτές με μια μοναδική πρόταση. Συγκεκριμένα, η limited edition συσκευασία απεικονίζει μηχανολογικά και κατασκευαστικά στοιχεία ρολογιών, υπογραμμίζοντας την υψηλή τεχνογνωσία της Bremont.

Η συνεργασία του Chivas με την Βremont δεν είναι τυχαία. Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις κοινές αξίες της βρετανικής δεξιοτεχνίας και της προσοχής στην λεπτομέρεια. Αλλωστε, η Βremont δημιουργήθηκε το 2002 από το πάθος των αδελφών Νick και Giles Εnglish να κατασκευάζουν ρολόγια που διαρκούν περισσότερο από μια ζωή.

Η κουλτούρα του σεβασμού στον χρόνο βρίσκεται στον πυρήνα των δύο εταιρειών: στον χρόνο που απαιτείται για να ωριμάσει και να τελειοποιηθεί ένα σπάνιο malt ή grain whisky με μοναδική γεύση, ώστε να γίνει άξιο να πάρει μέρος στο Chivas Regal 12 Ετών, στον χρόνο που απαιτείται για να συναρμολογηθεί υπομονετικά ένα ρολόι που θα χτυπάει με ακρίβεια για παραπάνω από μια ζωή.

Ο Νick English δεν ήταν φειδωλός στα λόγια του για τη συνάντηση των δύο αυτών αυθεντιών: «Ηταν σαν μια συνάντηση νου και οράματος. Είμαστε και οι δύο βρετανικές μάρκες που δεσμευόμαστε για τη δημιουργία πολυτελών προϊόντων με χρήση παραδοσιακών μεθόδων, οι οποίες ωστόσο εκφράζονται με σύγχρονους τρόπους. Τόσο ο Giles όσο και εγώ είμαστε οπαδοί του σκοτσέζικου ουίσκι. Επομένως, το να περάσουμε χρόνο με τον Master Blender του Chivas, Colin Scott, ο οποίος έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, ήταν απίστευτα ελκυστικό και ενδιαφέρον. Η ανταλλαγή εμπειριών, η αποκάλυψη ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες όπως ο σεβασμός στην παράδοση και το πάθος για την τελειότητα και την λεπτομέρεια ήταν συναρπαστικές».

Και η δημιουργική αυτή σύμπραξη επεκτείνεται στη δημιουργία 12 συλλεκτικών «Chivarly» ρολογιών. Ξεχωρίζουν με την ατσάλινη κάσα και το λουράκι τους από δέρμα αλιγάτορα, ενώ ένα κομμάτι από τα δρύινα βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει για τουλάχιστον 12 χρόνια το Chivas Regal έχει ενσωματωθεί υπογραμμίζοντας τον δεσμό των δύο brand. Η υπογραφή των James και John Chivas χαραγμένη στον ρότορά τους και το οικόσημο του Chivas διακριτικά χαραγμένο στο καντράν ενισχύουν τον συλλεκτικό χαρακτήρα των ρολογιών. Μάλιστα, οι θαυμαστές τους κατάφεραν να το αποκτήσουν μέσω της διαδικτυακής δημοπρασίας στη διεύθυνση www.chivas.com/bremont και τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν στο επιχειρησιακό φιλανθρωπικό πρόγραμμα Prince’s Trust, με στόχο την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων νέων ανθρώπων.