Αυτό το κοκτέιλ έγινε γνωστό γύρω στο 2004, όταν ήταν στη μόδα το σούσι. Κάνοντας επίσημη πρώτη στο Λονδίνο, μία από τις μητροπόλεις της έθνικ κουζίνας, κυριαρχείται από την έντονη γεύση του γουασάμπι, του φυτού που είναι γνωστό και ως ιαπωνικό χρένο. Για έξτρα γεύση, πατήστε με τα δάχτυλα μια φλούδα λεμονιού σε μικρή απόσταση από το ποτήρι, ώστε να απελευθερωθούν τα έλαιά της στο χείλος του.

Υλικά (για 1 ποτήρι του μαρτίνι)

50 ml βότκα

20 ml χυμό λάιμ

20 ml ζαχαρόνερο, φτιαγμένο από 10 ml νερό και 20 γρ. ζάχαρη

½ κ.σ. πάστα γουασάμπι (σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα)

1 νόρι (φύκι για σούσι, σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα) ή 1 φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παγώνουμε ένα ποτήρι του μαρτίνι για λίγα λεπτά στην κατάψυξη.

Βάζουμε στο σέικερ τη βότκα, τον χυμό λάιμ, το ζαχαρόνερο και την πάστα γουασάμπι και τα χτυπάμε.

Σερβίρουμε στο παγωμένο ποτήρι και γαρνίρουμε με το νόρι ή τη φλούδα λεμονιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.