Ενα δροσερό και εύκολο κοκτέιλ με βάση το τζιν, εναλλακτικό του Cosmopolitan. Φτιάχτηκε το 1984 από τον Ντικ Μπράντσελ στο Fred’s Club στο λονδρέζικο Σόχο και αγαπήθηκε πολύ, χάρη στο γλυκό κρεμώδες λικέρ μαύρου μούρου.

Υλικά (για 1 ποτήρι του ουίσκι)

100 ml νερό

100 γρ. ζάχαρη

50 ml τζιν

25 ml χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού

λίγο πάγο, θρυμματισμένο

15 ml crème de mûre liqueur (κρεμώδες λικέρ μούρο)

2 φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα

1-2 μαύρα μούρα, για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Λίγα λεπτά αφότου πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (για κάθε ποτήρι χρειαζόμαστε 20 ml από αυτό το σιρόπι).

Ρίχνουμε στο ποτήρι το τζιν, το σιρόπι ζάχαρης και τον χυμό του λεμονιού μαζί με τον θρυμματισμένο πάγο και ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλον πάγο. Στο τέλος ρίχνουμε το λικέρ, γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και 1-2 μούρα και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.