Εννέα η ώρα το βράδυ και το ραντεβού μας δίνεται στη δίπατη μονοκατοικία της οδού Ευμολπιδών 20 στο Γκάζι. Καθώς ανεβαίνουμε τη σκάλα που οδηγεί σε μία από τις εναλλακτικές ταράτσες της περιοχής η μουσική ακούγεται όλο και πιο δυνατά. Ενα ακόμη live βρίσκεται σε εξέλιξη και έτσι το White Noise προχωρά αμέσως στις συστάσεις αποκαλύπτοντας τον μουσικό του χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον κιθαρίστα Θοδωρή Γρηγορακάκη και, εκτός από τον χώρο του μπαρ, περιλαμβάνει και ένα στούντιο ηχογράφησης όπου συγκροτήματα μπορούν να κάνουν τις πρόβες τους. {{{ moto }}}

Φυσικά, όταν το καλοκαίρι έρχεται, το White Noise κοιτά την Αθήνα από ψηλά. Οι ρυθμοί στην ταράτσα είναι πάντα χαλαροί – ανοίγει άλλωστε μετά τις 8.00 το βράδυ –, μια ταράτσα ιδιαίτερη, καθώς μέσα από τις τσιμεντένιες πολυκατοικίες της Αθήνας η Ακρόπολη ξεπροβάλλει περήφανη στο βάθος. Ο κατάλογος προσφέρει όλα τα κλασικά κοκτέιλ. Επιλέγουμε Rakinia με ρακή, λάιμ και ζάχαρη, ενώ όσοι θέλουν να παραμείνουν απόλυτα νηφάλιοι θα μείνουν ικανοποιημένοι από τα daiquiri που γίνονται και χωρίς αλκοόλ. Το White Noise κρατά αυστηρά τον χαρακτήρα του μπαρ και δεν σερβίρει φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για μία από τις πιο low budget ταράτσες της Αθήνας, με το κοκτέιλ να σερβίρεται στα 7 ευρώ και να πέφτει ακόμη χαμηλότερα κατά το Ηappy Hour κάθε Παρασκευή και Σάββατο (8.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.).

Τελικά φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και την απόφαση να έρθουμε ξανά Παρασκευή ή Σάββατο καθώς αυτές τις ημέρες ο γνωστός dj Bazinga στήνει ένα alternative-rock indie nation πάρτι. Καλό είναι να τσεκάρει κανείς και τη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook ώστε να ενημερώνεται εκ των προτέρων για τις live εμφανίσεις των συγκροτημάτων που φιλοξενούνται εκεί σχεδόν κάθε εβδομάδα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.