«Πώς λέγεται το μπαρ που θα με πας;» ρώτησα τη φίλη μου. «Μαντζάρου 3» μου απάντησε. Και αν αρχικά νόμισα ότι παράκουσε και μου έδωσε τη διεύθυνση αντί του ονόματός του, φτάνοντας εκεί διαπίστωσα ότι αυτά τα δύο ταυτίζονται. Και ίσως είναι λογικό, καθώς το bar-restaurant Μαντζάρου 3, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Απρίλιο, στον πεζόδρομο του Κολωνακίου, είναι απόλυτα δεμένο με τον χώρο όπου στεγάζεται, ένα αρχοντικό νεοκλασικό σπίτι των αρχών του περασμένου αιώνα.

Προσπερνώντας το επιβλητικό μπαρ του ισογείου, η κλασική ξύλινη σκάλα μάς οδήγησε σε μια αρχοντική ταράτσα που μας «μετέφερε» στην παλιά καλή Αθήνα. Οσο το βράδυ έπεφτε όμως και καθώς η μουσική έπαιζε στους τόνους της σόουλ και οι παρέες γελούσαν, ο χώρος απέπνεε κατά έναν περίεργο τρόπο νησιώτικη αύρα. Από το εσωτερικό μπαρ της ταράτσας παραλάβαμε τα κοκτέιλ μας. Το Mastic Dream, με μαστίχα, ανθόνερο, λάιμ και γκρέιπ φρουτ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Ιδιαίτερο ωστόσο αποδείχθηκε και το Irish Funk με irish whiskey, λάιμ, whiskey bitters και καρυκεύματα, το οποίο όμως περιλαμβάνει και ένα ακόμη συστατικό, που ο μπάρμαν δεν μας αποκάλυψε, για να μην προδώσει τη μυστική συνταγή του. {{{ moto }}}

Πέρα από τα κοκτέιλ, δοκιμάσαμε και μια νοστιμότατη ανάμεικτη σαλάτα με μαριναρισμένες γαρίδες, φινόκιο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, αλλά οι επιλογές του καταλόγου δεν σταματούν εδώ: πιάτα με πάστα, μπρουσκέτες αλλά και κρύες και ζεστές μπουκιές, όπως για παράδειγμα η χοιρινή πανσέτα με λαχανικά σχάρας και φρέσκα μυρωδικά, μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα το κρασί σας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.