Κοκτέιλ στο Ολύμπιον
Στο Ολύμπιον, ένα από τα πιο cult σημεία της Θεσσαλονίκης, στο ομώνυμο cafe bar, o Τεό Τερζόπουλος φτιάχνει για τους αναγνώστες του περιοδικού ένα δικής του εμπνεύσεως κοκτέιλ, το Marilou, πρωτότυπο, δροσερό και ευχάριστο στο στόμα, με αναπάντεχη smoothie επίγευση.
YΛΙΚΑ
60 ml σκωτσέζικο ουίσκιμερικοί κόκκοι καφέ εσπρέσο
10 ml χυμός λεμονιού& {{{ moto }}}
10 ml χυμός πορτοκαλιού
15 ml σιρόπι μελιού
1 αβγό, το ασπράδι
3 σταγόνες chocolate bitters
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το ουίσκι και το αρωματίζουμε με κόκκους εσπρέσο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί λίγες ώρες.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ασπράδι, τις σταγόνες chocolate bitters και το σιρόπι μελιού. Χτυπάμε καλά, χωρίς προσθήκη πάγου, για να αφρατέψει το αβγό.
Προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά.
Σουρώνουμε δύο φορές σε κλασικό ποτήρι του ουίσκι (κατά πρότιμηση) και σερβίρουμε με πάγο. Ψεκάζουμε με έλαια πορτοκαλιού, πιέζοντας τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, και γαρνίρουμε με τρεις κόκκους εσπρέσο και ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.