Παρασυρόμενες από την αποκριάτικη extravagance των προηγούμενων ημερών, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο… large. Ετσι, μια Παρασκευή βράδυ επισκεφθήκαμε το CV Distiller, (Κωνσταντινουπόλεως 108) το οποίο μας είχε συστηθεί ως ένα «μπαρ για σοβαρούς πότες», με την πιο εντυπωσιακή κάβα στην Αθήνα. Το καταλάβαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανοίξαμε την πόρτα: μια τεράστια, υπέροχη βιβλιοθήκη-«ποτοθήκη» με ράφια γεμάτα μπουκάλια και μια σκάλα που «τρέχει» σε σιδηρόδρομο από τη μια άκρη ως την άλλη καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο του μπαρ και δεσπόζει στον χώρο δίνοντας τον τόνο.

Βιβλιοθήκη ποτών

Μαγνητισμένες, εγκατασταθήκαμε ακριβώς μπροστά της, στην μπάρα, και αρχίσαμε να χαζεύουμε μπουκάλια με ετικέτες που δεν είχαμε ξαναδεί. Το… μεθύσι των ετικετών συνεχίστηκε όταν ζητήσαμε τον κατάλογο και ο ευγενέστατος και πολύ φιλικός bartender – Μάρκος, όπως μάθαμε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά – άφησε μπροστά μας όχι έναν, αλλά τέσσερις καταλόγους: έναν για τα ποτά, έναν για τα κοκτέιλ, έναν για τα κρασιά και έναν για το φαγητό. Και εδώ οι συστάσεις επιβεβαιώθηκαν απόλυτα. Το «browsing» των καταλόγων αποτελεί πραγματική μελέτη επί παντός είδους αλκοόλ. Αρκεί μόνο να σας πούμε ότι οι σελίδες με τεκίλα και ρούμι μοιάζουν με άτλαντα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ενώ η κατηγορία των ουίσκι δεν αφήνει παραπονεμένο ούτε ένα νησί ή Highland της Σκωτίας! Ενημερωμένος ήταν και ο κατάλογος των κρασιών, ενώ η λίστα των signature κοκτέιλ ήταν μικρή, αλλά εκλεκτική και πρωτότυπη. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονταν στα €8-€10, του κρασιού στα €4,50-€6 και των απλών ποτών στα €6, ενώ τα σπέσιαλ ξεκινούσαν από τα €8-€10 – να σημειώσουμε ότι ορισμένα σπέσιαλ ήταν εδώ €2-€3 φθηνότερα από ό,τι σε άλλα μπαρ.

Εικαστικά κοκτέιλ

Κατόπιν ενδελεχούς εξετάσεως, η πάντοτε συνετή Τζιν αποφάσισε να ξεκινήσει με ένα ποτήρι κόκκινο Κτήμα Μίγα για να συνοδεύσει το πλατό τυριών και αλλαντικών που παραγγείλαμε, ενώ η πάντοτε αναποφάσιστη Τόνικ, αφού ταλαντεύθηκε μεταξύ διαφόρων επιλογών, κατέληξε σε ένα Negroni. Το κοκτέιλ ήταν άψογο, γευστικά και οπτικά: θύμιζε φλεγόμενη Αρκτική, αφού στο κατακόκκινο υγρό επέπλεε μια μεγάλη, σμιλεμένη με το χέρι μπάλα πάγου που έμοιαζε με παγόβουνο. Στον επόμενο γύρο η Τζιν δοκίμασε το signature Greek distiller, με παλαιωμένο τσίπουρο, σαμιώτικο κρασί και μπίτερ, το οποίο ήταν εξαιρετικό και ήρθε επίσης συνοδεία παγόβουνου. Η Τόνικ πέρασε στα Highlands με ένα ουίσκι Aberlour, το οποίο ήρθε, όπως της εξήγησε ο bartender, «πραγματικά on the rocks» με ηφαιστειογενείς πέτρες αντί πάγου.

Συμπέρασμα: θα ξαναπάμε σίγουρα στο value for money CV Distiller, όχι μόνο για να απολαύσουμε τα εξαιρετικά ποτά και τη ζεστή ατμόσφαιρα με την jazzy μουσική, αλλά και για να εμπλουτίσουμε περαιτέρω τις γνώσεις μας ώστε να φέρουμε η καθεμιά επάξια τον τίτλο του «σοβαρού πότη».

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.